Blanco es blinda amb el Lloret

0
477

L\’atleta seguirà al club fins el 2012, amb una clàusula de rescissió d\’un milió d\’euros
De la mateixa manera que va fer el Reial Madrid la setmana passada amb els seus estendards, Raúl i Iker Casillas, signant un contracte \”de per vida\” perquè seguissin al club, el Club d\’Atletisme Lloret -i més concretament l\’empresa Lloret Turisme- han fet el mateix amb l\’esportista més mediàtic i premiat de la població selvatana: Josep Lluís Blanco. A l\’espera de tancar definitivament l\’acord que vinculi ?l\’atleta amb la localitat -es tancarà d\’aquí a uns dos mesos-, Blanco va explicar ahir que el nou contracte serà \”per quatre anys\”, és a dir, fins el 2012, i que tindrà una \”clàusula de rescissió d\’1 milió d\’euros\”. La xifra, segons Blanco, \”tanca les opcions de marxar del Lloret i és el que volíem les dues parts\”.| Blanco va assegurar que així s\’evitarà el que li va passar després de guanyar la plata al Campionat d\’Europa de Goteborg al 2006 en els 3.000 metres obstacles, quan estava a l\’Aquadiver GEiEG. \”Llavors, a la clàusula deia que si un club oferia un 15% més que els que ells em donaven podia marxar i és el que va passar\”, va comentar. En aquest sentit, es tracta d\’un acord pioner a l\’Estat espanyol en el món de ?l\’atletisme, ja que fins ara la majoria de contractes incloïen una clàusula com la que ell tenia al GEiEG. Ara tot està pendent de resoldre el tema econòmic amb una asseguradora. \”Està mig fet, però estem pendents del tema dels \’bonus\’ per participar en Jocs Olímpics i en Campionats d\’Europa i Mundials, que es farà a través d\’una asseguradora. El tema és que si guanyo alguna medalla o sóc finalista en algun campionat, ho pagui una companyia i no el Lloret-La Selva\”, va remarcar el corredor. Segons l\’atleta, l\’acord beneficia a les dues parts. \”Ells es cobreixen les espatlles i exploten la imatge de Lloret de Mar i per mi també és important portar el nom del meu poble i saber que seguiré aquí\”, va subratllar. La data límit del contracte s\’ha fixat pel 2012 perquè, segons Blanco, \”em queden quatre anys per estar al 100%\”. A més, a partir del 2010, el corredor vol provar sort en el món de la mataró. L\’empresa Lloret Turisme -organisme municipal que rep finançament de l\’Ajuntament i d\’empreses privades- és la que subscriurà l\’acord amb Blanco i que l\’esponsoritzen -a través de les empreses Hotel Don Juan i Finques Cassa Meva- perquè ell corri amb el Club Atletisme Lloret, que d\’aquesta manera s\’estalvia despeses i surt promocionat. Turisme Lloret també esponsoritza altres esportistes del poble com el jugador d\’hoquei Ivan Tibau, l\’atleta Àngel Mullera o el pilot Miquel Molina, a més de tenir també un contracte amb el jugador del Barça Ronaldinho Un dels reptes que li queden per assolir a Josep Lluís Blanco és disputar uns Jocs Olímpics. Aquest estiu, a Pequín, podria tenir la seva oportunitat. \”Dues setmanes abans dels Jocs hi haurà el Campionat d\’Espanya de Tenerife, que és on es decidirà qui anirà a les olimpíades i qui no. En els 3.000 metres obstacles tenim la mínima cinc espanyols, però només poden anar als Jocs tres ?corredors\”, va explicar. Blanco ja s\’ha quedat a les portes dels Jocs en les dues edicions anteriors: el 2004 a Atenes perquè va fer la quarta millor marca i el 2000 a Sydney per uns problemes als peus. Blanco ha participat en diversos campionats del món i assegura que el nivell amb els Jocs \”és pràcticament igual\”. Si no aconseguís participar en els propers Jocs, el seu objectiu passaria a ser Londres 2012, però llavors ja en la disciplina de marató. \”L\’any que ve faré la 1/2 Marató de Granollers i al 2010 participaré en el Campionat d\’Europa de Barcelona\”, va comentar.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.