Música per a córrer amb ritme

0
530

Trenta-set empreses catalanes exposen les últimes novetats al Mobile World Congress Barcelona Music & Audio Technologies (BMAT) és una empresa innovadora que es dedica a analitzar la música des de tots els angles possibles. Aquests dies participa en el Mobile World Congress de Barcelona i, entre les novetats que hi presenta, hi ha BodiBead, un reproductor d\’MP3 fet per Yamaha, pensat per a córrer: fa servir el programari de BMAT per sincronitzar la música amb el ritme de les passes i del cor del corredor, segons la intensitat de l\’exercici físic. Àlex Loscos, de BMAT, explica que la seva empresa es dedica a analitzar la música i a oferir solucions per a tota mena d\’aparells; a més de sincronitzar el ritme de la música amb el de l\’exercici físic, també han fet, per exemple, programes per a \’democratitzar la música\’. I que, si aquests dies prenen part en el congrés més important de la telefonia mòbil, és perquè, cada vegada més, els telèfons mòbils ofereixen funcions de reproductors d\’MP3. | També diu que cada vegada s\’emmagatzema més música als reproductors d\’MP3 i als ordinadors, però que acostumem a escoltar sempre la mateixa música i que ens costa de descobrir nous grups. Partint d\’aquí, han desenvolupat un programa que analitza tot de paràmetres de cada cançó: melodia, ritme, to, velocitat i recomana cançons que segueixin aquests mateixos paràmetres. Això brinda més oportunitats als grups nous. BMAT treballa per aplicar aquest sistema a portals de música amb drets Creative Commons, que acostumen a ser de grups poc coneguts. Encara que els nous models de telèfon mòbil o els programes més innovadors acaparin una bona part de l\’interès dels visitants del Mobile World Congress, hi ha mil cinc-centes empreses que hi exposen per vendre els seus productes o trobar nous socis comercials. Entre aquestes, n\’hi ha trenta-set de catalanes, que són molt diverses i que miren de tancar acords de negoci. Una de les més noves és Inoitiulos, que hi presenta una solució senzilla però enginyosa per a carregar tot de telèfons mòbils i reproductors de música: l\’Idapt, un carregador universal amb tres capçaleres que es poden intercanviar segons els aparells a carregar. Els visitants, al pavelló de Catalunya, també hi poden trobar d\’altres empreses catalanes que tot just arrenquen i proven d\’aconseguir acords comercials, com Kailab, un estudi de Barcelona dedicat a fer videojocs per a telèfons mòbils; Ready People, especialitzada a crear xarxes socials per a mòbils; ADSMedia i Frog2Frog, especialitzades en publicitat per als mòbils; NADIR, que ofereix serveis d\’enginyeria i una plataforma de gestió de la transferència de dades a través de es xarxes de telefonia mòbil; Entumovil.net, especialitzada en la distribució de serveis sobre tecnologia 3G; i Ubiqua, que fa guies turístiques per a mòbils.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.