CHEMA MARTÍNEZ HA INICIAT EL SEU COMPTE ENRERE PEL 2 DE MARÇ

0
474

L’atleta madrileny Chema Martínez, doble medalla d’ Europa dels 10.000 metres -or a Munich 2002 i plata a Goteborg 2006-, totalment recuperat de les lesions que va fer-se el passat dia 3 quan va caure en el transcurs de la Mitja Marató de Granollers, està ultimant la seva preparació per a la Marató de Barcelona 2008 amb dos objectius clars: aconseguir la victòria de la prova i batre la mítica marca barcelonina, en poder del marroquí Abdesalam Sherrok des del 1998 amb 2:09.48.
Un altre objectiu de Chema Martínez és també superar la marca de la Marató més ràpida realitzada a Espanya i que té actualment el Kenyà Timothy Cherigat amb un temps de 2h09:34, aconseguit a San Sebastià el 24 de novembre del 2002. No ho tindrà fàcil ja que el també kenyà Johnstone Chebii, vencedor de la passada edició de la Marató de Barcelona, arriba en un gran moment a la cita barcelonina i el pròxim diumenge es veurà les cares en la Mitja Marató de Gavà – Castelldefels – Gavà amb el barceloní Nacho Cáceres, que serà el rival espanyol directe de Martínez a Barcelona.| L’ organització ja ha superat la xifra dels 8.000 corredors inscrits, superant el rècord de l’ any passat (7.413) i amb perspectives d’aconseguir els 8.500. No hi ha dubte que hi ha una gran expectació per la prova, tan a nivell de l’ elit com popular. A més a més, les campanyes de promoció realitzades dins i fora de les nostres fronteres, a més de trenta maratons de tot el món, com la de Nova York, Xicago o Berlín, han aconseguit un gran creixement de la representació atlètica internacional. Més de 2.000 atletes de 27 països i de 5 continents diferents, ja s’han inscrit a la prova… A l’ espera de la llista definitiva de la \’legió kenyana\’ present a la ciutat comtal, la gran novetat -es pot dir que serà una innovació a nivell mundial- serà la tecnologia, ja que els principals atletes d’ elit, segurament els tres principals favorits en la categoria masculina i femenina, tindran un sistema de seguiment via satèl·lit (GPS) que oferirà en una gran pantalla situada a la línia de meta i damunt del plànol del recorregut la situació exacta de la seva posició al llarg de la prova. Una sèrie d’auxiliars seran al costat dels corredors en bicicleta i el GPS enviarà les dades al sistema informàtic de la prova que dirigeix Andreu Ballvé, per a traslladar – los a la pantalla. També alguns atletes importants tindran un seguiment gràcies a un sistema GPS que portaran al braç. També s’efectuaran registres electrònics de temps cada cinc kilòmetres i el recorregut entremig (21.097 metres – Mitja Marató). Bep Solé, director esportiu de la carrera, comptarà amb 1.300 voluntaris distribuïts per tot el recorregut i el grup de radioaficionats \’Radio Club Quixots\’ realitzarà el seguiment kilòmetre a kilòmetre, com ja és habitual des de fa molts anys. En aquesta edició es recupera la \’Breakfast Run\’, una carrera no competitiva de 4 kilòmetres que es realitzarà el dissabte 1 de març, un dia abans de la Marató, com a prova d’ entrenament i que seguirà els últims kilòmetres de la Marató Olímpica de 1992 i finalitzarà a l’Estadi Lluís Companys de Montjuïc amb un esmorzar popular. La tradicional Marató Expo es celebrarà al pavelló 6 de la Fira de Barcelona els dies 29 de febrer i 1 de març. Allí s’ ubicarà el punt de recollida del dorsal, el xip i la bossa del corredor; així com els expositors de material esportiu i les activitats paral·leles com els simposis mèdics o la ja clàssica Pasta Party.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.