La Ford Econetic Mitja Marató bat un rècord històric d\’inscripcions amb prop de 3.700 participants

0
466

El Delegat d’Esports, Pere Alcober, donarà el tret de sortida. El lliurament de premis comptarà amb la presència del primer tinent d’alcalde, Carles Martí.
Aquest diumenge 10 de febrer tindrà lloc una nova edició de la Ford Econetic Mitja Marató de Barcelona 2008, la prova de fons que reunirà a un total de 3.660 atletes per recórrer els principals carrers de la ciutat, un 33% més que l’any passat. Es tracta d\’una una xifra rècord que ja fa història en la vida de la Mitja Marató, doncs, fins al moment, l\’edició més multitudinària va ser la celebrada al 2007, amb 2.750 corredors inscrits. L\’augment d\’inscripcions denota una revalidació de la Mitja Marató barcelonina i una bona resposta al sistema d\’inscripcions, que enguany s\’ha centralitzat per Internet, i s\’ha reduït el sistema d\’inscripcions presencials en un sol punt i en un període màxim d\’una setmana. Atletes destacats I dels prop de 3.700 atletes que correran la prova de 21, 094 quilòmetres, cal destacar la presència de grans corredors de proves de fons procedents de diferents indrets del món que aterraran a Barcelona per no perdre\’s aquesta cursa. Entre les estrelles atlètiques estrangeres trobem a l\’atleta kenyà Wilson Chebet, una de les 15 millors marques mundials de l\’any en mitja marató, que va batre el rècord de temps de la Mitja de Luxemburg, a la famosa Cursa Marsella Cassis, i a la mitja espanyola de Ribarroja. No obstant, una de les seves grans fites va ser el segon lloc a la Mitja Marató de Lagos (Nigeria), una de les més dures del món. Chebet estarà acompanyat pels seus compatriotes Jacob Yator, guanyador a la passada edició de la Mitja barcelonina; James Yatich, que també es troba entre els millors 15 atletes del món en la seva categoria; i Salomon Lorenge, segon a la Mitja Marató d\’Eldoret, que transcorre a 1.400 metres d\’altitud.| Entre les figures importants de l\’atletisme de l\’Estat espanyol destaquen José Manuel Granadero, campió de Catalunya de Mitja Marató; Joan Prats Espar, vencedor absolut a la passada Mitja de Sant Cugat; Benito Ojeda; i Marco Antonio Cepeda. Per altra banda, la representació femenina estarà encapçalada per la kenyana Joan Aiyabei, guanyadora de la Mitja de València i de Pamplona al 2006; la marroquina Hasna Bahom, segona classificada a la Mitja Marató de Barcelona 2007; i l\’espanyola Estela Navascues, guanyadora absoluta a la passada edició de la Mitja. Altra presència destacada és la d. Abel Antón, doble campió del món en marató als mundials d\’atletisme d\’Atenes \’97 i Sevilla \’99, i guanyador absolut a les maratons de Berlín 1996, Kyongju 1997, i Londres 1998, qui liderarà l’equip “Widex Marathon Team”, que correrà els 21, 097 quilòmetres de la Mitja com a part d\’un projecte solidari. L\’apunt curiós el posa Alexandre Vero, un corredor britànic (ex obès, ex fumador ,i ex bebedor), que porta dos anys realitzant un documental sobre la seva conversió en atleta de competició de proves populars i proves de fons. El seu objectiu, segons el web www.theroadtobeijing.co.uk és aconseguir un nivell de qualificació equitatiu al necessari per a competir a Beijing 2008. FITXA TÈCNICA · Lloc sortida: pg. Picasso (entre el c. Ribera i el ptge. mercantil, costat Besòs). · Hora de sortida: 9h. Tret de sortida a càrrec del Delegat d’Esports, Pere Alcober. § Recorregut: pg. de Picasso – av. Marqués de l’Argentera – pg.d’Isabel II – Via Laietana – pl. d’Urquinaona – rda. de Sant Pere – pl. de Catalunya – La Rambla – pl. del Portal de la Pau – pg. de Josep Carner – av. del Paral·lel – pl. d’Espanya – Gran Via de les Corts Catalanes – pl. de Tetuan – pg. de Sant Joan – av. de Vilanova – pg. de Lluís Companys – pg. de Pujades – pg. de Picasso – pg. de Circumval·lació – av. d’Icària – c. de Marina – av. Meridiana – c. Bolívia – c. d’Àvila – c. de Pere IV – av. Diagonal – c. de la Selva de Mar – pg. de Garcia Fària – pg. de Calvell – c. Llacuna – c. de Salvador Espriu – c. Marina – av. d’Icària – pg. de la Circumval·lació – pg. de Picasso – pg. de Pujades – pg. de Lluís Companys/Arc de Triomf. · Lloc arribada: pg. de Lluís Companys/Arc de Triomf. · Lliurament de premis: previst sobre les 10.30h, amb la presència del 1r tinent d’alcalde, Carles Martí. Lloc: pg. de Lluís Companys/Arc de Triomf. · Hora màxima d’arribada: 11.30h · Afectacions de trànsit: al llarg del recorregut de la cursa, el trànsit s’anirà restringit i restablint a mesura que passi la comitiva d’atletes. La zona de sortida i arribada quedarà restringida al trànsit, tot i que s’habilitarà vies que garenteixin la mobilitat.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.