La Marató 2008, més participativa, sostenible, i animada

0
478

El Delegat d\’Esports, Pere Alcober, el conseller delegat de RPM Racing, Joan Porcar, i el Director Tècnic de la Cursa, Bep Solé, han estat els responsables de presentar el rècord de participació assolit fins ara, les diverses mesures mediambientals que han convertit la Marató 08 en green event, i tot el programa festiu d\’animacions i activitats que tindran lloc en el marc de la prova de fons
La prova reina de l\’atletisme tornarà el proper 2 de març amb més força que mai. I és que, segons l\’organització, la Marató de Barcelona 2008 podria arribar a reunir prop de 8.500 maratonians disposats a realitzar els més de 42 quilòmetres de recorregut pel centre de la ciutat. De moment, i a deu dies del tancament de les inscripcions, un total de 7.914 atletes s\’han inscrit en aquesta prova, una xifra que ja suposa un rècord històric d\’inscripcions, i que, seguint una tendència ascendent, triplica les inscripcions aconseguides en l\’edició de l\’any 2004. La passada edició de la prova va tancar inscripcions amb 7.500 participants| La prova, segons ha assegurat el Delegat d\’Esports, Pere Alcober, va ser renovada ara fa tres anys, i des d\’aleshores l\’organització s\’ha esforçat perquè es convertís \”en una prova referent a la ciutat\”. Segons Alcober, els esforços realitzats des de l\’Ajuntament són perquè \”volem que cada vegada més la Marató signifiqui nivell i marca, però també es visqui una prova de ciutat, popular, i que congregui a molta gent\”. En aquest sentit, ha afegit Joan Porcar, conseller delegat de RPM Racing, la Marató de Barcelona és, com la resta de maratons de les grans capitals, un \”icona de referència\”. Per altra banda, Bep Solé, Director Tècnic de la Cursa, considera que la rellevància de la Marató barcelonina és tal que, malgrat la forta projecció internacional que aquesta té, \”també és la Marató de Catalunya, ja que s\’ha fet un esforç perquè l\’atleta català s\’hi senti identificat\” Més sostenibilitat i més animació No obstant, la Marató continua amb la seva tradicional campanya que busca la implicació ciutadana. Per aquest motiu, les principals novetats d\’aquesta edició busquen la complicitat dels barcelonins i barcelonines. En primer lloc, la principal aportació de la Marató 2008 es troba en la seva qualificació de com a green event, una denominació derivada d\’un seguit de mesures que s\’aplicaran al voltant de la prova per tal de minimitzar l\’impacte mediambiental de l\’esdeveniment esportiu. \”Medi ambient i esport, van lligats\”, ha assenyalat Alcober, que ha explicat el tipus d\’accions que es portaran a terme al voltant de la prova, tal i com són la recollida selectiva de la brossa generada per l\’esdeveniment (als punts d\’avituallament, a la sortida, a la Marató Expo, o a l\’àrea d\’animació); contenidors de recollida selectiva; o missatges eco-ambientals al llarg de la celebració de la prova; entre d\’altres mesures. Finalment, els 12 punts d\’animació repartits al llarg del recorregut, constaran de més activitats festives destinades als espectadors de la Marató. Entre les activitats hi haurà exhibicions de dansa, classes d\’aeròbic, animació musical, o la clàssica xocolatada, entre d\’altres. Per Alcober, els punts d\’animació són \”un reconeixement a l\’esforç dels atletes que competeixen, i també una forma de suporta a la ciutat\”. I és que, ha continuat Alcober, \”volem que la Marató sigui popular, divertida, participativa, i de qualitat\”. Una altra de les característiques d\’aquesta nova edició és la cobertura del recorregut i dels atletes amb sistema GPS, una novetat que permet visualitzar, a la zona d\’arribada, com es desenvolupa la cursa en tot moment. Alhora, s\’ha posat en marxa un mapa interactiu que serà, conjuntament amb els webs, l\’eina d\’informació ciutadana principal per seguir el desenvolupament de la cursa i assabentar-se de la situació de la ciutat a cada minut. Per altra banda, aquest any torna la Breakfast run, la prova de 4 quilòmetres que se celebra el dia abans de la Marató, i que enguany rememorarà els darrers quilòmetres de la marató olímpica, ja que resseguirà la línia blava, encara ben visible, de l\’històric recorregut de l\’any 1992. El principi del fi de l\’Any de l\’Esport \”Vam voler que l\’inici de l\’Any de l\’esport fos amb la Marató, com a demostració clara de l\’aposta de la ciutat per l\’atletisme\”, ha recordat Alcober, que ha afegit que de la mateixa manera que l\’Any de l\’Esport va tenir en la Marató 2007 el seu punt de partida, ara, un any més tard, també serà aquesta prova de fons una de les activitats de clausura. L\’Any de l\’Esport ha estat un projecte municipal en el qual s\’ha celebrat el compromís de Barcelona i la seva ciutadania amb la pràctica de l\’esport i de l\’activitat física. Tot plegat, amb prop de 400 activitats esportives que, anualment, serveixen de punt d\’unió d\’entitats, federacions, col•lectius, clubs, i en definitiva, persones, amb la pràctica saludable de l\’esport.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.