Arriba la Cursa de Sant Antoni, la primera cursa de l\’any

0
413

La 30ª edició d\’aquesta emblemàtica prova atlètica tindrà lloc aquest proper diumenge 13 de gener a partir de les 9.30 hores pels carrers d\’aquest barri barceloní.
El Delegat d\’Esports, Pere Alcober, el president de la Federació Catalana d\’Atletisme, Roman Cuyàs, i el vice-president de la Penya Barcelonista L\’Eixample-Can Conesa, Josep Maria Conesa, han estat les personalitat encarregades de presentar les principals novetats de la 30ª edició de la Cursa de Sant Antoni, la popular prova atlètica de 10 quilòmetres que tindrà lloc el proper 13 de gener a partir de les 9.30 hores. Es tracta de la primera prova atlètica de l\’any 2008 que enguany celebra la seva edició més especial: 30 anys de promoció de l\’atletisme popular a la ciutat. Segons Alcober, aquest tipus d\’atletisme, el denominat \”popular\”, es troba representat per la majoria de proves atlètiques que tenen lloc a la ciutat, com són la Cursa de la Mercè o la Cursa dels Nassos, entre d\’altres. Per Alcober, l\’atletisme popular té un \”valor afegit\”, i és que és una mostra del \”compromís de les bases populars de la ciutat, a través de clubs i entitats barcelonines, amb l\’esport\”. Alhora, Alcober ha destacat que també es tracta d\’una \”eina amable\” per a la integració, i que \”encara que es denomini popular no està renyit amb la qualitat\”.| Els punts claus de la prova La Cursa de sant Antoni va néixer al 1979, i des d\’aleshores ha anat creixent en nombre de participants, sobretot a la darrera dècada. Per aquest motiu, segons l\’organització, els inscrits a la Cursa de Sant Antoni podrien superar els 2.500 inscrits, encara que el límit que s\’han fixat per mantenir la qualitat de prova se situï al voltant dels 3.000 participants. La cursa, que enguany presenta algunes innovacions en el traçat del circuit de 10 quilòmetres, també inclou una cursa per joves, d\’una milla, i una altra per infants no competitiva (de 330 metres); una bona manera d\’introduir a persones de totes les edats a la pràctica de l\’esport popular i festiu. Finalment, entre els atletes destacats es troba Benito Ojeda, guanyador a les edicions de la cursa de l\’any 2004 i 2006, així com del Campionat de Catalunya de 1998 ,(a la vegada que ostenta el rècord amb la millor marca mai registrada en aquesta prova); i Víctor Gonzalo, entre d\’altres. La prova atlètica, que un any més arriba integrada dins de la festa major d\’aquest barri barceloní, començarà a les 9.30 del matí a l\’encreuament entre els carrers Floridablanca i Calàbria.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.