L’atleta de Sallent, Víctor Estepa, i el vilafranquí Toni Valls grans protagonistes a la Mitja Marató de l’Espirall

0
553

Emilia Vaquero va ser la guanyadora femenina, atleta que ja havia guanyat l’edició de l’any 2002
Hi van participar 500 atletes, però també van ser les pitjors marques d’un guanyador a la categoria masculina
La XXVIII edició de la Mitja Marató de l´Espirall, passarà a la història per haver estat una de les més competitives dels darrers anys per la incertesa del resultat final pel que fa als guanyadors en la categoria masculina que va resultar de “foto finish” entre l’atelta de Sallent, Víctor Estepa, i el vilafranquí Toni Valls, que per cert tots dos provenen del món de les triatlons. A tan sols 2 segons es va quedar de fer història l’atleta del CN Vilafranca, Toni Valls i ser el primer penedesenc en figurar en el quadre d’honor pel que fa als homes, juntament amb la també vilafranquina Sara Tomas que va ser guanyadora en els anys 1979 i 1980, en aquesta mitja marató, la més antiga de Catalunya, que continuen organitzant amb èxit els membres de l’Associació de Veïns de l´Espirall. Hi van participar uns 500 atletes, tot i coincidir el mateix diumenge amb una altra prova important com és el Campionat d’Atletisme de Fons del Ripollès a Ripoll| Discreta marca dels guanyadors No obstant, cal indicar que aquets 28a. edició té una lectura poc positiva ja que els registres de 1h.14’45” del guanyador Víctor Estepa és la pitjor marca de totes les edicions anteriors, això no és treure cap mèrit al Víctor ja que va estar en tot moment al capdavant de la prova i fins al quilòmetre 18 no el va atrapar Toni Valls el qual en la línia d’arribada manifestava: ”Ha estat just guanyador, perquè sempre des del tret de sortida ha fet en solitari tota la cursa en primera posició”. També Estepa es mostrava molt satisfet per aconseguir la victòria en aquesta clàssica catalana: ”Tinc marques inferiors a aquests 1h.14’, però evidentment aquest circuit té uns desnivells considerables hi no és propici per fer grans marques”. En tercera i cinquena posició altres dos atletes del món del triatló, Manuel Torres (CN Vilafranca) i Jordi Guzman, per cert aquest club vilafranquí, per segon any consecutiu, va ser segon per equips, resultant guanyador el CA Calella. En l’apartat femení, aquí sí que no hi va haver color i cinc anys després l’Emilia Vaquero (Diadora Domingo Catalan) va tornar a guanyar també amb una marca discreta de 1h.31’55”, però és que la segona classificada, Carme Salvat (FACVAC) ho feia a gairabé 6 minuts de la guanyadora, 1h.37’45” mentres que la tercera era Pilar Guallart (Arnau Vilanova), sent la quarta de la general i la primera vilafranquina quarta, Montse de la Hermosa (Fondistas Penedes), que cal destacar que aquest club va ser guanyador per equips. Bona organització També destacar a nivell organitzatiu el control dels carrers i cruïlles de Vilafranca a càrrec de la Policia Municipal i pel control absolut del tancament de la carretra comarcal de Guardiola per part dels Mossos d’Esquadra, Així com del jutge àrbitre de la Federació Catalana d’atletisme el vilafranquí, Jose Luis Lasa.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.