ES PRESENTA LA 84 EDICIÓ DE LA JEAN BOUIN

0
474

Se celebrarà aquest diumenge, dia 25, al Parc de Montjuïc de Barcelona
El Museu Olímpic i de l’Esport de Barcelona, molt a prop de l’escenari de la prova, ha estat avui el marc de la presentació de la 84a edició de la Jean Bouin-Gran Premi Telefónica, que se celebrarà al Parc de Montjuïc de Barcelona el proper diumenge 25 de novembre. La Jean Bouin, que va néixer l’any 1920 i porta el nom d’un mític atleta francès de principis del segle XX mort al front de la Primera Guerra Mundial quan estaba en poder de nombrosos rècords del món i era una estrella internacional, és la degana de les curses atlètiques urbanes espanyoles i per 71a vegada -64a consecutiva- estarà organitzada per Mundo Deportivo. Un total de 13 curses de totes les categories configuraran el programa de la clàssica prova barcelonina, que obrirà la Cursa Open, a les 9 del matí, i tancarà la Cursa Internacional masculina i femenina, a les 13.00 hores. Totes les sortides i arribades es faran a l’avinguda Rius i Taulet, entre l’avinguda Reina Maria Cristina i el carrer Mèxic, i la Cursa Open serà l’única de les 13 que sortirà de Montjuïc per endinsar-se per els principals carrers de la ciutat. La cursa estrella de la Jean Bouin, però, serà la internacional que tancarà la matinal, en la que els homes i les dones correran junts. Ells donaran tres voltes al circuit per totalitzar 9.550 metres i elles en faran només dos i 6.400 metres.| L’etíop Alemayehu Bezabeh i la donostiarra Isabel Eizmendi, guanyadors de la passada edició, tornaran a Montjuïc per intentar repetir victòria. Tots dos, però, tindran importants rivals. Bezabeh es trobarà, entre d’altres, amb dos finalistes del passat Mundial d’Osaka: el kenià Kiprono Menjo, 8è en 10.000 metres i segon en la Jean Bouin de 2005, i el jove etíop de 18 anys Nahom Mesfin, 12è en 3.000 m. obstacles. A la nòmina masculina de participants hi ha també el marroquí Driss Lakhouaja, guanyador l’any 2000, i els catalans Reyes Estévez, set vegades vencedor de la Jean Bouin en categories inferiors; José Luis Blanco i Miguel Quesada, actuals subcampions d’Europa de 3.000 obstacles i 800 metres en pista coberta; i Pol Guillén, tercer l’any passat. Cal ressaltar també la presència de l’espanyol d’origen marroquí Ayad Lamdassem, vigent campió d’Espanya de 10.000 metres i dues vegades segon a la Jean Bouin (2004 i 2006) i l’eritreu Samuel Tsegay, guanyador diumenge passat del Cross del Aceite. Les principals rivals d’Eizmendi seran la keniana Eunice Jepkorir, medalla de bronze en 3.000 obstacles al Mundial d’Osaka, i la marroquina Kenza Wahbi, tercera a la Jean Bouin de 2004. Guillén y Eizmendi, que han estat a l’acte de presentació, han coincidit en que “aquest any la participació internacional és molt més forta que la de la passada edició i será molt difícil lluitar per la victòria”.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.