ES PRESENTA LA 84 EDICIÓ DE LA JEAN BOUIN

0
320

Se celebrarà aquest diumenge, dia 25, al Parc de Montjuïc de Barcelona
El Museu Olímpic i de l’Esport de Barcelona, molt a prop de l’escenari de la prova, ha estat avui el marc de la presentació de la 84a edició de la Jean Bouin-Gran Premi Telefónica, que se celebrarà al Parc de Montjuïc de Barcelona el proper diumenge 25 de novembre. La Jean Bouin, que va néixer l’any 1920 i porta el nom d’un mític atleta francès de principis del segle XX mort al front de la Primera Guerra Mundial quan estaba en poder de nombrosos rècords del món i era una estrella internacional, és la degana de les curses atlètiques urbanes espanyoles i per 71a vegada -64a consecutiva- estarà organitzada per Mundo Deportivo. Un total de 13 curses de totes les categories configuraran el programa de la clàssica prova barcelonina, que obrirà la Cursa Open, a les 9 del matí, i tancarà la Cursa Internacional masculina i femenina, a les 13.00 hores. Totes les sortides i arribades es faran a l’avinguda Rius i Taulet, entre l’avinguda Reina Maria Cristina i el carrer Mèxic, i la Cursa Open serà l’única de les 13 que sortirà de Montjuïc per endinsar-se per els principals carrers de la ciutat. La cursa estrella de la Jean Bouin, però, serà la internacional que tancarà la matinal, en la que els homes i les dones correran junts. Ells donaran tres voltes al circuit per totalitzar 9.550 metres i elles en faran només dos i 6.400 metres.| L’etíop Alemayehu Bezabeh i la donostiarra Isabel Eizmendi, guanyadors de la passada edició, tornaran a Montjuïc per intentar repetir victòria. Tots dos, però, tindran importants rivals. Bezabeh es trobarà, entre d’altres, amb dos finalistes del passat Mundial d’Osaka: el kenià Kiprono Menjo, 8è en 10.000 metres i segon en la Jean Bouin de 2005, i el jove etíop de 18 anys Nahom Mesfin, 12è en 3.000 m. obstacles. A la nòmina masculina de participants hi ha també el marroquí Driss Lakhouaja, guanyador l’any 2000, i els catalans Reyes Estévez, set vegades vencedor de la Jean Bouin en categories inferiors; José Luis Blanco i Miguel Quesada, actuals subcampions d’Europa de 3.000 obstacles i 800 metres en pista coberta; i Pol Guillén, tercer l’any passat. Cal ressaltar també la presència de l’espanyol d’origen marroquí Ayad Lamdassem, vigent campió d’Espanya de 10.000 metres i dues vegades segon a la Jean Bouin (2004 i 2006) i l’eritreu Samuel Tsegay, guanyador diumenge passat del Cross del Aceite. Les principals rivals d’Eizmendi seran la keniana Eunice Jepkorir, medalla de bronze en 3.000 obstacles al Mundial d’Osaka, i la marroquina Kenza Wahbi, tercera a la Jean Bouin de 2004. Guillén y Eizmendi, que han estat a l’acte de presentació, han coincidit en que “aquest any la participació internacional és molt més forta que la de la passada edició i será molt difícil lluitar per la victòria”.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.