Crònica d\’un aficionat

0
429

Com atleta popular aficionat que sóc, em cal destacar l\’importancia que té per a mi el running com subjectiu: Superar la duresa que suposa córrer una cursa o mitja marató, inclús curses de mig-fons o de muntanya i dur a terme un ritme físic constant, en ocasions feble per esforçar-me sense importancia. Per mí, és normal finalitzar una cursa amb èxit i, alhora, cansadíssim. Seria millor començar amb ritme suau i acabar amb ritme més intens, però a la meva pràctica, moltes vegades mancat de consciencia, sóc un dels què ho fan a l\’inrevés: començar fort y finalitzar suau. Porto més de 3 anys entrenant amb seny, i per molts anys hi siguin possibles. A vegades, la transició de ritmes \”ràpid – suau\” és per mi una assignatura pendent. No està gens bé veure les coses en blanc o negre, millor veure-les grisses. Tinc interès vital per mantenir constant el meu ritme, però hi han moments dels què, sigui per tots els capritxos alimenticis que prenc, sigui per estar al llit durant setmanes, sigui per dies amb moltíssima feina, no compleixo, i, si ho faig, molt poc. És per això que els meus ritmes son variables, fins i tot durant la meva participació a la mateixa cursa popular durant dos anys consecutius. És evident que els corredors populars aficionats com jo fem d\’una cursa que no sigui de caire competitiu, només una jornada memorable que barregi fons físic, amics, gaudir de l\’esport i ambient de caire esportiu. Tinc 32 anys i el meu pes corporal supera els 100 quilos, però veig bé i amb èxit fer bons registres una vegada hagi trepitjat l\’arribada, a part on estigui classificat. Hi ha gent amb el mateix pes que jo, i fins i tot gent més aprimada i més jove, que no son capaços de tenir el meu ritme.| Pel que fa als premis, són un luxe que beneficia als guanyadors, als entrenadors i als clubes dels quals hi pertanyen. En canvi, els meus premis no son pas ni diners ni trofeus, però son més valorats i guanyats per qualsevol aficionat: La satisfacció i l\’èxit que duu a terme acabar la cursa. Una pregunta em deixa en va un dubte: Si sóc capaç de aconseguir trofeus i premis, realment importaría a la societat que jo tingui esperit de lider i només creguin que visc per córrer?. Sería, per tant, una situació de risc per als meus amics i per mi mateix, doncs un aficionat entrena i córre per afició, no per ser el millor corredor. Per tant, un cop més hi penso, que els meus premis seríen la satisfacció i l\’èxit que suposa acabar la curses als quals hi participo. Finalitzo aquest escrit amb una anècdota. A la Cursa del Corte Inglés, desconec l\’any que va ser, anava vestit amb la roba d\’un jugador del F.C. Barcelona (samarreta, pantaló curt y mitjons grans, comprats l\’any 1997 a el Corte Inglés), amb la mala sort que no tenia cap butxaca per poder portar documentació i les claus de casa, vaig portarme una ronyonera decorada de llimones (era l\’unica cosa que duia). A més, per no semblar això una situació ridicula, i per evitar cap mena de burlesca social, vaig cobrir la ronyonera possant-hi el dorsal de la cursa. Estava córrent els poc mes de 10 qm amb el dorsal cubrint la ronyonera, i per més inri, els … © 2007 CÁNDIDO FERREIRO LEGIDE Nom i Cognoms: Cándido Ferreiro Legide Edat: 32 anys Lloc i data de naixement: Barcelona, 1975 DNI: 46.751.264-S Millors marques en pista: 1.000 m llisos 4\’22\’\’.20 Millors marques en curses de ruta: Cursa Clot – Camp de l\’Arpa – Verneda 2006 (Barcelona); 10 qm 56\’ 09\’\’ Mitja Marató de Ripoll 2006 – Ripoll (Girona); 21,097 qm 2h 05\’ 54\’\’ Rodatge llarg pre-maratonià; 30 qm 3h 10\’ 45\’\’ Millors marques en curses de muntanya: Molt senzilla: Pujada a peu Ermita St. Ramon 2007 – St. Boi Llobregat (Barcelona); 5,5qm 39\’ 39\’\’ Senzilla: Pujada i Baixada a Guanta 2006 – Sentmenat (Barcelona); 12,300qm 1h 15\’ 00\’\’ Dura: Cursa i Caminada Popular a Collserola 2006 – Barcelona; 15qm 2h 03\’ 40\’\’ Molt dura: Cursa de Muntanya Vila de Falset 2007 – Falset | Priorat (Tarragona); 18qm 3h 19\’ 16\’\’

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.