Dolores López i Just Sociats guanyen la Superfinal de la Torre de Collserola de Barcelona que ha tancat la segona edició de les GORE-TEX® SERIES

0
433

Els 40 atletes que han participat avui a la Superfinal es van classificar després d\’aconseguir la mínima a les proves prèvies del circuit celebrades a Grandvalira (Andorra), Cerler (Valle de Benasque) i Baqueira Beret (Val d\’Aran).
Els corredors han pres la sortida en format de cronoescalada cada minut pujant per l\’escala exterior de la Torre en un esforç extraordinari. Des de la base fins al mirador públic on estava situada l\’arribada han superat 115 m. de desnivell repartits en 38 plantes. El Mirador proporciona una vista circular des d\’una altura de 560 metres sobre el nivell del mar. Barcelona, 16 d\’octubre de 2007.- L\’atleta aranesa Dolores López i el català Just Sociats s\’han imposat aquest matí a la cronoescalada disputada a la Torre de Collserola que ha tancat el circuit GORE-TEX® SERIES – VERTICAL RUNNING de carreres per muntanya. López i Sociats han guanyat amb autoritat ja que han pres uns segons d\’avantatge als altres classificats demostrant que la Superfinal de la Torre de Collserola exigeix un bon entrenament previ. Equilibri entre el cap i les cames Tant López com Sociats han comentat després de creuar la línia de meta que la carrera es dura física i psicològicament. La guanyadora d\’avui ha marcat un temps de 4 minuts, 3 segons i 61 mil.lèsimes i ha explicat que tenía l\’experiència de la passada edició on va fer un temps de 4:06:77 i per això ha entrenat fort els 10 pisos de l\’hotel Pirene que regenta a Vielha. Just Sociats, de Valls, que participava per primer cop a la Superfinal del circuit ha marcat un temps de 3:03:51 i s\’ha proclamat guanyador amb autoritat tot i que no ha pogut baixar dels 3 minuts. El repte de fer un temps inferior queda obert per a la propera edició del circuit. Ambdós han comentat en acabar la cursa que aquest format explosiu s\’allunya del que estan habituats a fer en alta muntanya però tot i aixì \”és una experiència que em quedarà sempre a la memòria per la seva duresa però també per l\’exigència de saber dosar bé l\’esforç al llarg de les 38 plantes entre la base i el mirador\” ha explicat López.| En homes la resta de podi ha estat ocupat per Agustí Roc, del Salomon Outdoor Team (SOT), que ha fet segon amb 3:07:44, rebaixant en 1 segon la seva marca del 2006. El tercer ha estat l\’atleta de Xàbia (Alacant) Ignacio Cardona amb 3:12:76. En noies la segona ha estat la badalonina Maria Bartolí que ha fet un temps de 4:09:35 i la tercera en el podi ha estat la corredora de Navàs Cristina Gómez amb 4:10:02. Els guanyadors s\’han repartit uns premis en metàl·lic de 1.700 € per als primers, 1.200 € els segons mentre que els tercers s\’han embutxacat 900 €. Sorpreses Kílian Jornet i Stephanie Jiménez, ambdós del SOT, guanyadors de l\’any passat quan es va disputar la Superfinal de la primera edició del circuit, han quedat fora del podi i també han aconseguit unes marques més fluixes de les que van obtenir ara fa un any. Jornet ha estat el 7è classificat marcant 3:20:25 (12 segons més que a la primera edició) i Jiménez ha fet la quarta amb 4:10:19 (4 segons més que el 2006). Curses per muntanya diferents Amb la Superfinal d\’avui s\’ha tancat la segona edició del circuit GORE-TEX® SERIES – VERTICAL RUNNING. Es tracta del més innovador circuit de curses per muntanya del panorama esportiu a Espanya. Aquest nou concepte d\’esdeveniment creat i organitzat per NO LIMIT i al qual GORE-TEX® hi dóna suport ha conformat un circuit de curses en ascens en estacions d\’esquí en dos tipus de proves molt complertes que es disputaven al llarg d\’un cap de setmana: el Vertical Kilometer i la Vertical Race. Les curses d’aquest estiu s’ha celebrat Grandvalira (Andorra), Cerler (Valle de Benasque) i Baqueira Beret (Val d’Aran).

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.