El repte de la Torre de Collserola: 712 esglaons en menys de 3 minuts

0
659

Participaran 50 homes i 10 dones arribats de tota Espanya, França i Andorra que s\’han classificat al llarg del circuit de curses per muntanya GORE-TEX® SERIES – VERTICAL RUNNING disputat des del juliol fins al setembre.
El pròxim dimarts 16 d\’octubre es durà a terme a la Torre de Collserola de Barcelona la superfinal del circuit GORE-TEX SERIES – VERTICAL RUNNING. Alguns dels favorits, Agustí Roc i Kilian Jornet ja han manifestat la seva intenció de baixar dels 3 minuts (el rècord l\’ostenta Kilian amb 3:08:71). En aquesta espectacular cronoescalada participaran els 50 homes i les 10 dones que s\’han classificat al llarg d\’aquest circuit de curses per muntanya. Les proves s\’han disputat al llarg de l\’estiu i a principi de tardor a Grandvalira (Andorra), Cerler (Valle de Benasque) i a Baqueira Beret (Val d’Aran) Reptes personals i victòria incerta Els guanyadors de la passada edició van ser l\’andorrana Stephanie Jiménez en dones amb un temps de 4 minuts, 6 segons i 78 centèsimes i en homes l\’actual rècord del món de quilòmetre vertical Kílian Jornet va guanyar amb una marca de 3:08:71. Ambdós han declarat que el seu objectiu fonamental és guanyar la cursa però el que més els motiva és baixar la seva marca de la primera edició. | El mateix Agustí Roc, que va vèncer en l\’última carrera de les GORE-TEX® SERIES celebrada el 30 de setembre a Baqueira Beret va declarar que intentarà \”treure\’s l\’espina del segon lloc de l\’any passat ja que no vaig preparar la Superfinal de la passada temporada perquè no tenia molt clar què significava pujar els 712 graons. Però ara que ho he viscut penso entrenar-me a consciència, de fet estic buscant ja un edifici que em serveixi per baixar dels 3 minuts\”. L\’any passat l\’atleta va marcar 3 minuts i 9 segons, a només dos desenes de segon de Kilian Jornet. Per la seva banda, Stephanie, que ha guanyat tres proves de les GORE-TEX® SERIES de les sis disputades no veia molt clar a Baqueira pujar a dalt de tot del podi de Collserola. L\’andorrana va manifestar que es prepararia a consciència per la pujada de la torre \”ja que aquest any he vist a la gent participant al circuit molt més preparada que l\’anterior pel que no val despistar-se\”. No obstant això, l\’ascensió a la Torre de Collserola és una prova que poc té a veure amb les curses per muntanya així que pot saltar la sorpresa en qualsevol moment i més tenint en compte l\’augment de participants en aquesta carrera-espectacle. Cursa panoràmica en un edifici emblemàtic Els 60 participants classificats sortiran cada 30 segons i pujaran des de la base de la Torre de Collserola fins al mirador públic a 115 m d\’altura per l\’escala exterior que conta amb 712 graons. El Mirador proporciona una vista circular des d\’una alçada de 560 m. sobre el nivell del mar. En condicions normals la vista arriba fins a 70 quilòmetres sobre la totalitat de l\’àrea metropolitana de Barcelona, el Parc de Collserola, Montserrat i fins i tot la Serra del Cadí. Curses per muntanya diferents Les GORE-TEX™ SERIES – VERTICAL RUNNING són el més innovador circuit de curses per muntanya del panorama esportiu a Espanya. Aquest nou concepte d\’esdeveniment creat i organitzat per NO LIMIT i al qual GORE-TEX® hi dóna suport ha conformat un circuit de curses en ascens en estacions d\’esquí en dos tipus de proves molt complertes que es disputaven al llarg d\’un cap de setmana: el Vertical Kilometer i la Vertical Race.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.