TRIATLÓ, Victòries de Francesc Godoy i Núria Miró a Barcelona

0
575

El Club Natació Catalunya va organitzar diumenge passat 7 d\’octubre la XIX edició del Ciutat de Barcelona de triatló, prova disputada sobre la distància olímpica (1500-40-10) que va contar amb 396 inscrits, amb la zona de transició i la meta situades en les pistes d\’atletisme de la Mar Bella. El segment inicial de natació es va modificar en relació a l\’edicions anteriors, i en lloc de realitzar 2 voltes a un triangle, es va disposar d\’un recorregut d\’un sol pas demarcat per 2 grans boies, amb sortida en la platja confrontant cap al Fòrum, per a finalitzar la natació davant de les pistes, deixant al mig l\’espigó de Bac de Roda. Santi Pellejero (C.N. Mataró) es va posar al capdavant de la cursa seguint a la canoa de control, i va dur darrere al seu company David Royo que va nedar aparellat amb Albert Parreño (C.N. Reus Ploms). Sorprenentment els triatletes del C.T. Manresa Marc Trias i Iñaki Baldellou amb una natació rapidíssima es van mantenir a uns 7 metres al costat de Bernat Moragas (C.N. Mataró). En l\’aproximació a la platja Francesc Godoy (C.N. Barcelona) en lloc de seguir la trajectòria de la canoa va traçar una recta perfecta des de l\’última boia, sortint de l\’aigua en segona posició amb Xavier Llobet (C.T. Manresa) just darrere seu. | A l\’inici del segment de ciclisme disputat a 5 voltes es va produir el típic cort de cap de carrera quedant davant Llobet, Godoy, Parreño, Pellejero i Royo. En els primers 500 metres es va produir la primera incidència amb l\’abandó per burxada del guanyador de les 2 edicions precedents de la prova Santi Pellejero, el seu company Israel Escudero també va abandonar sobre la meitat del recorregut perdent el Mataró les opcions en la classificació per equips i deixant servida la victòria a favor del Club Triatló Manresa. Els 4 integrants del grup capdavanter van afegir més de 3 minuts d\’avantatge al gran grup perseguidor, sent Baldellou i Moragas els primers a finalitzar el sector ciclista, anticipant en mig minut a Rafael Madrid (Diablillos de Rivas), Xavier G. Carabí (C.N. Barcelona), Angel Nevado (C.N. Sallent), Richard Lailou (Tri Catalan), Jordi Ferré (C.N. Reus Ploms), Marc Trias (Manresa) i Iñaki Arenal (Diablillos). Godoy va imposar un ritme en la cursa a peu final impossible de seguir, sent Royo el primer a cedir, quedant Llobet situat en tercera posició per darrere de Parreño que va acabar repetint la seva segona posició de l\’edició precedent. Godoy va aconseguir la seva cinquena victòria contundent en el circuit català, afegint al seu palmarès el Ciutat de Barcelona amb un temps final de 1 h 47 min 28 s. El Club de Natació Barcelona queda situat en primera línia del triatló en dos fronts: d\’una banda Francesc Godoy amb 20 anys pren el relleu generacional del seu pare, el mític Paco \”tauró\” Godoy campió d\’Espanya en distància olímpica en la dècada dels 90 i amb Marcel Zamora especialitzat en les proves de llarga distància i imbatible en el Ironman de Niça, que prepara la seva imminent participació en Hawaii. L\’organitzador va agrupar als participants en 3 sortides distintes amb un interval de 3 minuts, integrant a les fémines en la segona sortida, destacant-se Núria Miró (C.N. Reus Ploms) que es va situar en primera posició des de l\’inici de la natació, però en el segment de ciclisme va ser neutralitzada per les triatletes del C.N. Mataró Mònica Pellejero i Neus Cayla, mantenint-se les 3 al capdavant fins a l\’inici de la cursa a peu on Miró es va distanciar per a guanyar la prova amb un registre final de 2 h 2 min 25 s. Pellejero i Cayla van finalitzar en segona i tercera posició, respectivament, i amb el registre afegit de Regina Mola van aconseguir la victòria per equips per al Centre Natació Mataró.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.