Proves del circuit de carreres per muntanya GORE-TEX® SERIES 2006 – VERTICAL RUNNING

0
498

Victoria dels andorrans Stephanie Jiménez i el Oscar Roig en un Vertical Kilometer amb molta neu
En el Vertical Kilometer d\’avui els 155 corredors inscrits han superat un recorregut de 950 m de desnivell i 3,6 km de longitud, l\’última part amb neu, entre la base de Baqueira 1500 m i el Cap de Baqueira a 2500 m afrontant la muntanya per la seva vertical més pronunciada cap al sostre de l\’estació aranesa. Els primers espanyols classificats han estat l\’aranesa Dolores López, en tercera posició dones, i l\’atleta de Berga Joan Freixa que ha quedat segon absolut en homes. Val d\’Aran, 29 de setembre de 2007.- Els 155 corredors, entre els ha havia 30 dones, que han participat aquesta tarda de dissabte en el Vertical Kilometer (VK) han hagut d\’afrontar l\’última part del recorregut amb una dificultat afegida: zones amb fins a 20 cm de neu. La d\’avui ha estat la primera de les dues proves que es portaran a terme aquest cap de setmana a la Val d\’Aran, demà diumenge a les 10 h. es disputarà la Vertical Race (VR) que tindrà un recorregut de 12,5 km i se superarà un desnivell de 1.100 m.
Fotos de Josep Viladot| Domini de Stephanie Jiménez L\’andorrana Stephanie Jiménez, del Salomon Outdoor Team, ha demostrat la seva excel·lent forma a l\’imposar-se en el seu segon VK d\’aquesta temporada ja que també va guanyar el de Grandvalira (Andorra) disputat el 7 de juliol. L\’atleta ha marcat un temps de 42 minuts i 16 segons el que millora ostensiblement, i tot i la neu, els 43:57 que va registrar fa dues temporades en aquest mateix recorregut i que fins a avui era el rècord d\’aquest traçat de VK. La segona en el podi ha estat la francesa Marielle Bigot amb un temps de 43:39 i tercera ha entrat l\’aranesa Dolores López marcant 46:14. Es dóna la circumstància que Bigot va ser la guanyadora del VK de Baqueira Beret de la passada temporada amb un temps de 44:09 i pesar de millorar avui la seva marca personal no ha pogut guanyar la prova davant l\’embranzida de l\’andorrana. Per la seva banda, la tercera en el podi i primera espanyola de la classificació, Dolores López, ha demostrat avui el seu excel·lent estat de forma i és clara favorita per a la VR de demá, més llarga alhora que més progressiva que la VK d\’avui, en la qual l\’any es va imposar amb gran autoritat. Jiménez ha declarat després de creuar la meta que es trobava \”molt bé després de l\’esforç a pesar que ha fet una mica de fred i que la neu dificultava l\’ascens en alguns punts encara que també ha fet la carrera més espectacular\”. L\’aranesa Dolores López comentava després de la seva arribada, en un exercici d\’honestedat, que \”la carrera d\’avui m\’ha anat bé perquè l\’he estat entrenat a pesar que el terreny ha canviat molt a causa de la neu\”. Duel entre Oscar Roig i Joan Freixa Tant Oscar Roig com Joan Freixa han destacat les dificultats que els ha suposat la neu en l\’últim tram del recorregut. No obstant això, Roig ha explicat que corre sempre el VK “amb pals i avui era fonamental per a tenir bons suports i a més jo que practico molt esquí de muntanya he pogut aprofitar la meva experiència per a acabar en primer lloc”. Efectivament, Roig ha marcat un crono de 35:08 la qual cosa rebaixa la seva marca de la passada temporada, en la qual també guanyo el VK de Baqueira, que va deixar en 36:54. Per la seva banda, el català de Berga (Barcelona) Joan Freixa ha marcat un crono de 35:51 i el tercer ha estat el francès Didier Zago amb 36:49. Format de les carreres Les GORE-TEX® SERIES – VERTICAL RUNNING són un circuit de carreres per muntanya en les quals es porten a terme dues proves cada cap de setmana de competició. D\’una banda el Vertical Kilometer Baqueira celebrat el dia d\’avui és una carrera curta i explosiva (950 m de desnivell per uns 3,6 km de Longitud) entre la base de Baqueira i Cap de Baqueira a 2.500 m. Demà diumenge a les 10 h se celebra la Vertical Race-Era Pujada (cobreix 1.100 m de desnivell per 11,5 km de longitud) assequible per a tot el món. Novetats del circuit 2007 Un dels punts més importants per a afavorir la participació i popularitzar aquestes carreres ha estat la rebaixa del preu de les inscripcions fins als 15 € per a competir en les dues carreres de cada cap de setmana i de 10 € per a una sola carrera (l\’any passat el cost era el doble). Cal recordar que els participants de les proves de les GORE-TEX® SERIES – VERTICAL RUNNING són de procedència heterogènia ja que es barregen des d\’esportistes d\’atletisme fins a a alpinistes. Finalment s\’ha destacat també l\’augment de corredors, els 60 primers de la general (50 homes i 10 dones), que podran participar en la Superfinal que es disputarà en la Torre de Collserola el 16 d\’octubre. L\’any passat només van realitzar aquest espectacular ascens els esportistes que van pujar al podi en alguna de les carreres. Calendari El circuit es va inaugurar a Grandvalira (Andorra) el 7 i 8 de juliol, va seguir la Vall de Benasque-Cerler (Osca) el 15 i 16 de setembre i després de Val d\’Aran a Baqueira Beret la Superfinal es portarà a terme en la Torre de Collserola de Barcelona el 16 d\’octubre.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.