Kilian Jornet i la selecció catalana, Campions del Món

0
528

Aquest dijous 27 de setembre el programa Temps d\’aventura està dedicat a Zegama. Diumenge passat va ser testimoni, amb 24 telespectadors, d’una de les curses de muntanya més emocionants. Us explicarem com Catalunya i Killian Jornet triomfen al País Basc.
DIES D\’EMISSIÓ A TELEVISIÓ: El dijous 27 de setembre, a les 22.05, al 33 El divendres, 28 de setembre a les 01.35, a TVC Internacional El dissabte, 29 de setembre a les 05:40, a TVC Internacional El diumenge, 30 de setembre, a les 15:30, al 33 El dilluns, 1 d’octubre, a les 01:15, al 33
Emocionant i espectacular final de les Buff Skyrunner World Series, que han donat un nou èxit a Catalunya. Al títol de Campió per Equips aconseguit a la penúltima cita de la competició, l’equip català ha sumat a Zegama el títol individual del cerdà Kilian Jornet (Centre Excta. Catalunya), Campió del Món de Curses de Muntanya 2007. Zegama va tornar a desfermar passions i malgrat la pluja de dissabte i el dia gris i insegur, milers d’espectadors van tornar a emplenar les muntanyes per animar i portar en braços als més de 400 corredors/es que van prendre la sortida. Entre el públic, centenars d’afeccionats catalans i de les Illes que amb els seus ànims i senyeres van posar el seu gra de sorra per aconseguir aquest nou èxit. A les 9 en punt es va donar el tret de sortida als 42,195 quilòmetres i 5.472 metres de desnivells acumulats que posaven punt i final a la Copa del Món del 2007 i que havien de decidir els títols individuals (per equips Catalunya ja havia aconseguit matemàticament el títol a la penúltima cursa del circuit). En homes, tres corredors catalans tenien possibilitats: Kilian Jornet, Tòfol Castanyer (Ass. Esp. Mountain Runners del Berguedà) i Jesed Hernández (Agrup. Científico Excta. de Mataró), després de quedar descartat l’Agustí Roc (Ass. Esp. Mountain Runners del Berguedà) per lesió. En dones, encara que amb menys possibilitats, també sortien dues corredores, Anna Serra (Unió Excta. Urgellenca) i Mònica Ardid (Centre Excta. Abrera).| A la cursa d’homes, el màxim rival a batre pels catalans era el segovià Raül Garcia. Els primers quilòmetres de cursa van ser més lents de l’habitual, i cap dels favorits va prendre la iniciativa. El ritme el marcaven els corredors bascos Ezpeleta i Echegaray. No va ser fins al descens de l’Aratz on es va accelerar una mica la cursa i ben aviat es va formar un grup format pels dos corredors bascos, Raül Garcia i els catalans Kilian Jornet, Tòfol Castanyer i Jesed Hernández. Aquest grup es va mantenir compacte fins Sancti Spiritu, quilòmetre 20 de cursa, on s\’inicia la forta pujada a l\’Aizkorri. Kilian, conscient de la seva superioritat a les pujades, va llençar un atac que va trencar el grup i el va portar a passar en primer lloc pel cim amb més d\’un minut d\’avantatge sobre Raül Garcia, que també va marxar del grup. A partir d’aquest punt va començar una nova cursa més ràpida i amb només aquest dos corredors com protagonistes, ja que la resta estaven a més de 4 minuts. Tòfol Castanyer no va poder seguir el ritme dels primers degut a una lesió al peu. Els darrers 12 quilòmetres van ser una lluita titànica entre els dos corredors capdavanters i un patiment extrem pels afeccionats que els van voler seguir, ja que Raül Garcia va retallar la desavantatge fins els 20 segons, una mínima diferència que es va mantenir fins els darrers metres, on es va reduir fins a només 6 segons. Finalment, Campió del Món Kilian Jornet. Tòfol Castanyer, cinquè a la cursa, ha obtingut el tercer lloc al podi mundial, mentre que Jessed Hernández, sisè a la cursa, finalment ha estat cinquè a la classificació general. En noies, la gran favorita, l\’escocesa Angela Mudge, va ser la dominadora de 3/4 parts de la cursa, on va disposar de fins a 9 minuts d\’avantatge sobre la francesa Corinne Favre, que fins la pujada a l’Aizkorri no es va poder desfer de l\’andorrana Stephanie Jiménez. Però un defalliment físic de la corredora escocesa va servir amb safata la victòria a Corinne Favre, que no va deixar escapar l\’oportunitat de guanyar la cursa, no així el campionat del món, que ha estat per Angela Mudge. El tercer lloc tant a la cursa com al campionat, ha estat per la corredora andorrana Stephanie Jiménez. Per la seva part la corredora catalana Anna Serra s’ha situat ràpidament en quarta posició, lloc que ha defensat amb comoditat fins l’arribada i que li ha permès acabar també quarta a la classificació final. Mònica Ardid, encara recuperant-se d’una malaltia, va ser vuitena a la cursa i finalment cinquena a la classificació general. Més informació a: www.feec.org/Noticies/noticia.php?noti=3735 Classificació Cursa Homes 1- Kilian Jornet (Catalunya) 3:56:59 2- Raül Garcia (La Granja) 3:57:05 3- Zuhaitz Ezpeleta (Euskadi) 4:03:58 ….. 5- Tofol Castanyer (Catalunya) 4:07:15 6- Jessed Hernández (Catalunya) 4:08:37 ….. 25- Kiku Soler (Catalunya) 4:40:47 29- Adolfo Aguiló (Catalunya) 4:42:34 30- Xavi Cadena (Catalunya) 4:42:53 36- Jordi Sánchez (Catalunya) 4:50:45 Classificació Cursa Dones 1- Corinne Favre (França) 4:50:01 2- Angela Mudge (Escòcia) 4:53:46 3- Stephanie Jiménez (Andorra) 5:04:04 4- Anna Serra (Catalunya) 5:20:13 ….. 8- Mónica Ardid (Catalunya) 5:40:10 11- Marta Busquets (C. Exc. Súria) 5:49:45 12- Sónia Malo (Catalunya) 6:03:25 També finalitzaran la cursa un grapat més de corredors i corredoras catalans. Classificació Final Buff Skyrunner World Series Homes 1- Kilian Jornet (Catalunya) 500 punts 2- Raül Garcia (La Granja) 432 punts 3- Tofol Castanyer (Catalunya) 390 punts …. 5- Jessed Hernández (Catalunya) 340 punts 7- Agustí Roc (Catalunya) 314 punts …. 14- Marc Solà (Catalunya) 136 punts 15- Adolfo Aguiló (Catalunya) 132 punts Classificació Final Buff Skyrunner World Series Dones 1. Angela Mudge (Escocia) 476 punts 2. Corinne Favre (França) 466 punts 3. Stephanie Jiménez (Andorra) 422 punts 4. Anna Serra (Catalunya) 392 punts 5. Mónica Ardid (Catalunya) 370 punts Classificació Final Buff Skyrunner World Series Equips: 1. Catalunya 2442 punts 2. Euskal Selekzioa 1244 punts 3. Running Team 822 punts Els èxits obtinguts en aquesta Copa del Mon han estat possibles al recolzament incondicional dels afeccionats i a la difusió que han fet especialment el programa de televisió \”Temps d\’Aventura\” del Canal 33 i al canal d\’internet Outdoor Time TV d\’Ocisport. Igualment agrair l\’esforç dels nostres patrocinadors i col·laboradors: Federació d\’Entitats Excursionistes de Catalunya, Secretaria General de l\’Esport, Unió de Federacions Esportives Catalanes, Plataforma Pro-Seleccions Catalanes, BUFF, Salomon, Nutrisport, Santiveri, Julbo, Torisme Val d\’Aran i Petzl. En aquesta darrera cita del mundial, només una absència lamentada per tot l\’equip i afeccionats i és la manca de presència d\’algun representant de les màximes institucions catalanes. Clar que també és cert, que en el nostre esport no utilitzem cap mena de pilota. Més informació a: www.buffskyrunner.com

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.