Majoria de podis catalans i andorrans a les GORE-TEX® SERIES de Cerler

0
522

Dolores López i Agustí Roc en el VK i Cristina Gómez i Ignacio Alvarez en VR han estat el guanyadors de les GORE-TEX® SÈRIES – VERTICAL RUNNING de Cerler-Vall de Benasque en les quals han participat més de 300 inscrits, 60 dels quals eren dones. La VR-Cerler ha consistit en un recorregut de 12,5 km i un desnivell positiu acumulat de 1.150 m que el primer classificat, Ignacio Alvarez, ha recorregut en 1 hora, 48 minuts i 15 segons. Al VK Cerler-Galliner del dissabte es va superar un desnivell de 832 m en una distància de 2,7 km i el millor crono, d\’Agustí Roc, va ser de 28:03 . Cap de setmana d’ascensions verticals a la Vall de Benasque amb l’estació de Cerler Grup Aramón com a escenari. Els primers llocs han quedat molt repartits demostrant com de complertes són les curses de muntanya d’aquest circuit.| Dura lluita per al podi masculí de la VR Cerler Després de ser el primer durant la major part de la cursa, un problema al turmell en el descens del pic Cerler quan ja s’apropava a la meta ha relegat a l’Agustí Roc a la vuitena posició. La pressió exercida sobre el guanyador d’ahir durant tota la cursa per Ignacio Alvarez i Joan Freixa, especialment en els descensos, ha donat els seus fruits ja que ha estat el lleonès Alvarez, el qual ha passat primer per meta amb un temps de 1:48:15 mentre que Freixa, de Berga ha estat segon amb un crono de 1:50:53. El català va assolir ahir la tercera posició en el VK. El tercer en el podi ha estat l’andorrà Manel Pelegrina amb una marca de 1:55:17. Alvarez, que no va disputar el VK, ha donat les seves impressions després de la seva primera participació en una cursa d’ascens per muntanya comentant que “al no tenir moltes referències he corregut per sensacions i m’han semblat molt tècniques les parts de baixada. He seguit a l’Agustí tota la cursa fins que la seva lesió m’ha permès deixar-lo enrere”. Per la seva banda el segon classificat, que ahir va ser tercer, ha acusat l’esforç del VK i es notava “realment carregat de cames encara que la carrera d’avui m’ha semblat més constant en quant a ritme pel que he aconseguit un bon registre”. Gómez es revenja al VR Cerler femení La catalana de Navàs (Barcelona) Cristina Gómez va anar ahir segona en el VK Cerler-Galliner a només una desena de segon de l\’aranesa Dolores López. Gómez avui s’ha revenjat en la VR en assolir la primera posició amb un temps de 2:22:04, set minuts per davant de López que avui ha estat segona marcant 2:29:18. La també catalana Maria Bartolí, de Badalona, ha estat tercera amb un temps de 2:32:02 . Gómez ha declarat que “la cursa d’avui també era dura amb la diferència respecte ahir que hi havia més zones de gespa relliscoses pel que la prova exigia els cinc sentits”. López per la seva banda ha mostrat la seva satisfacció pels resultats obtinguts assegurant que la VR d’avui, malgrat ser més llarga, era més propícia d’acord amb la seva preparació de curses alpines de llarga distància. Vertical Kilometer masculí indiscutit En el VK Cerler-Galliner del dissabte, amb sortida en la zona d’Ampriu de l’estació de Cerler Grup Aramón i arribada en el cim del pic Galliner a 2.732 m, Agustí Roc va marcar un crono de 28 minuts i 3 segons. El català de Santa Coloma de Cervelló, acostumat a proves explosives va comentar que “la cursa és espectacular en el seu traçat però se m\’ha fet curta pel que en la última part he pogut esprémer al màxim i assolir el primer lloc”. El segon va ser l’andorrà Oscar Roig, guanyador de la VK de Grandvalira del 2006, que va assolir un magnífic crono de 28:57 encara que no va ser suficient per a desbancar a Roc. L’andorrà es va manifestar en el mateix sentit que el vencedor respecte al “ràpid que m’ha passat tot el traçat de manera que quan he arribat a meta no he pogut ‘sprintar’ com esperava encara que el recorregut per la zona de la cresta era molt divertit”. Joan Freixa, de Berga, amb una marca de 29:27 va ser el tercer després d’un recorregut que ell mateix va qualificar de “molt pendent pel que no he pogut estrènyer realment fins a la zona intermèdia, més plana, ja que jo estic acostumat a curses més llargues i progressives”. Podi femení ajustat en el Vertical Kilometer En el VK Cerler-Galliner del dissabte la primera va ser l’aranesa Dolores López, amb un temps de 39:18, que l’any passat va vèncer en la Vertical Race de Baqueira Beret, pel que en Cerler-Vall de Benasque es va decidir a provar també el VK amb un resultat que segons les seves pròpies paraules “no esperava encara que m\’he esforçat al màxim durant tot el recorregut, fins i tot sense dosificar correctament, pel que he arribat a la meta exhausta”. López és corredora de mitges maratons i curses de muntanya més llargues. La segona en aquesta explosiva cursa va ser l\’atleta de Navàs (Barcelona) Cristina Gómez amb un crono de 39:28 a tan sols una desena de segons de la primera. Gómez va explicar que “el recorregut era molt tècnic amb una cresta en la qual havies d’aplicar-te a fons per a no perdre el ritme”. La tercera en el podi va ser la Saragossana Maribel Martínez que en la seva primer VK va marcar un temps de 40:11. L’aragonesa està acostumada a curses de muntanya més llargues però menys explosives pel que el dissabte va manifestar després de creuar la meta que “la duresa d\’un recorregut tan pendent i només en pujada m\’ha sorprès, encara que ho he gaudit a cada moment”. Format de les GORE-TEX® SERIES – VERTICAL RUNNING Es tracta d\’un circuit de curses per muntanya en les quals es porten a terme dues proves en cada cap de setmana de competició. D\’una banda el Vertical Kilometer Cerler-Galliner celebrat el dissabte és una cursa curta i explosiva (832 m de desnivell per uns 2,7 km de Longitud) entre la base de Ampriu i el pic Galliner. El diumenge a les 10 h s\’ha celebrat la Vertical Race Cerler (cobreix 1.150 m de desnivell per 12,5 km de longitud). Novetats del circuit 2007 Un dels punts més importants per a afavorir la participació i popularitzar aquestes curses ha estat la rebaixa del preu de les inscripcions fins als 15 € per a competir en les dues curses de cada cap de setmana i de 10 € per a una sola cursa (l’any passat el cost era el doble). Cal recordar que els participants de les proves de les GORE-TEX® SÈRIES – VERTICAL RUNNING són de procedència heterogènia ja que es barregen des d’esportistes d’atletisme fins a alpinistes. Finalment s’ha destacat també l’augment de corredors, els 60 primers de la general (50 homes i 10 dones), que podran participar en la Superfinal que es disputarà en la Torre de Collserola el 16 d’octubre. L’any passat només van realitzar aquest espectacular ascens els esportistes que van pujar al podi en alguna de les curses. Calendari El circuit es va inaugurar en Grandvalira (Andorra) el 7 i 8 de juliol i després de Vall de Benasque-Cerler la següent cita serà en Baqueira Beret-Valh d’Aran el 29 i 30 de setembre i la Superfinal en la Torre de Collserola de Barcelona el 16 d’octubre.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.