Raúl García i Oihana Azkkorbebeitia guanyen la Taga EVO 2040

0
576

Raúl García i Oihana Azkkorbebeitia han estat els guanyadors de la Taga EVO 2040, tercera i penúltima prova del GP Buff-Salomon – Copa d’Espanya de Curses per Muntanya FEDME 2007, celebrada aquest passat diumenge. La prova s’ha disputat per la muntanya del Taga (de 2.040m, a Sant Joan de les Abadesses, Girona) en unes condicions meteorològiques ideals. La competició va reunir 400 corredors, cobrint la quota màxima de participants el que va obligar a l\’organització a tancar les inscripcions un dia abans de la carrera. Amb aquests resultats, l’atleta basca s’ha col·locat líder de la Copa d\’Espanya de Curses per Muntanya FEDME – GP Buff® Salomon. En categoria masculina, Raúl García manté el seu domini al capdavant de la classificació a falta d’una sola prova per a l’acabament del campionat.| Raúl García i Oihana Azkkorbebeitia Raúl García, del Tierra Tragame de la Federació madrilenya, ha estat el guanyador en la categoria masculina amb un temps total de 2h35’47’’. García s’ha imposat als seus rivals amb una carrera molt intel·ligent i planificada de principi a fi. Darrera seu, a 3 minuts, ha entrat Mario Llorens del Buff® Teva de la Federació de Castilla la Mancha amb un temps de 2’38’56. Tercer ha estat el Remigio Queralt (Selecció Valenciana) amb un registre de 2h42’08’’. García s\’ha beneficiat de la retirada de Jessed Hernández, de la Selecció Catalana, un altre dels favorits a la victoria, i que havia arribat en segona posició a la pujada del Taga. En noies, la guanyadora ha estat la vasca Oihana Azkkorbebeitia (Alpino Tabira) amb un temps de 2h54’08’’. Azkkorbebeitia ha avançat en el descens a la segona classificada, Ana Isabel Estevez (que ha marcat un temps de 2h54’59’’) i tercera ha estat Laia Andreu (UE Vic) amb 2h56’02’. La catalana va sorprendre a tot el mundo ja que, malgrat ser una desconeguda en el món de las carreres per muntanya, ha liderat la prova durant bastant quilòmetres. No obstant això, la experiència de les altres corredores ha fet que al final cedís el liderat. Sortida de la prova El fet que aquest hagi estat el primer cop que la prova del Taga acollia el GP Buff® Salomon, ha provocat que la competició estigués més oberta que mai i sense un favorit clar ja que molts dels participants tenien la dificultat afegida de no conèixer el terreny. Malgrat això, Raúl García s’ha imposat amb claredat, preparant d’aquesta manera l’última prova de les Buff® Skyrunner® WS. El recorregut presentava un itinerari sense trams d’asfalt, amb una distància total de 22.640m i amb un desnivell positiu acumulat de 1.718m. Els corredors han pujat al cim de Puig Estela (2.007m) per seguir la carena de la Serra Cavallera fins el Taga (2.040m, sostre de la prova), sens dubte el tram més panoràmic de la cursa. La prova definitiva que tancarà i decidirà el resultat final del GP Buff® Salomon – Copa d\’Espanya de Curses per Muntanya FEDME 2007 es disputarà el pròxim 7 d\’octubre a la Vall d\’Uixó (Castelló). Es tracta de la Cursa de Fons de la Tardor. La prova tindrà un recorregut una mica diferent del de 2006, amb 27 km i 1.700 m de desnivell positiu. A més, aquell mateix cap de setmana està prevista la celebració d\’unes jornades tècniques relacionades amb les curses per muntanya. La organització de la cursa corre a càrrec de la Unió Excursionista Sant Joan de les Abadesses. A més de la Copa d’Espanya, la prova puntuava per la Copa Catalana de Curses de Muntanya de la Federació d\’Entitats Excursionistes de Catalunya.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.