TRIVIAL – MARATÓ, preguntes fase A

0
507

Vols Jugar amb Nosaltres? Josep Maria Antentas ens proposa jugar durant aquest mes al Trivial de la Marató. Hi haurà 5 fases: A, B, C, D i la fase final amb 2 preguntes, per fer les 42, una per cada Km de la Marató. Aquestes són les primeres 10 preguntes. Les respostes les podeu enviar a Atletisme Català Amb el Títol Trivial Marató i el nom del participant. Cada dilluns durant 5 setmanes publicarem les preguntes en aquesta web. I la 6ª setmana donarem les respostes i el nom dels guanyadors. Els premis seran lots de productes oferts per l\’Organització de la Marató del Mediterrani. Aquesta setmana ens avançem i posem les preguntes avui dimecres dia 5. La propera tanda de preguntes – la Fase B- les publicarem dilluns 17 de setembre. Per guanyar s\’han de contestar bé totes les preguntes.
| 1- Quins d´aquests grups de països han guanyat la cursa femenina del Marató del Mediterrani, en les dues edicions disputades: a/. Espanya-Gran Bretanya; b/ Itàlia-Mèxic: c/Rússia-Usa: d/. Tonga-Irak.
2- Victor Gonzalo va ser declarat guanyador oficial de la 1ª edició del Marató del Mediterrani, però quin d´aquests 4 atletes, va passar en primer lloc la línia d´arribada. a/ Driss Lakhouaja, b/.El Moustafa Younes, c/ Abdelghani El Hassany , d/. Hicham El Gerrouj
3 – Joan Herrera ( Fila DC) va ser el guanyador de la prova dels 10 qms.l´any 2006, del Marató del Mediterrani, però, qui va ser la primera classificada femenina. a/. Vinyet Noguero b/ Emi Vaquero, c/ Paula Ratcliffe,d/Alexandra Panayotou
4- Qui d´aquestes parelles va homologar el recorregut de la II edició de la Marató del Mediterrani: a/ Josep (Bep) Solé – Jordi Reinoso; b/ Josep (Bep) Solé-Josep Maria Antentas; c/. Tom i Jerry; d/ no va ser homologada.
5- Championchip cronometra moltes de les proves a Catalunya; també ho ha fet en la Marató del Mediterrani. El seu màxim responsable és l´Andreu Ballbé. En quina d´aquestes proves va ser olímpic ( Montreal 76), l´Andreu: a/ marató, b/ 50 qms.marxa; c/1500 m.; d/800 m.
6- La distància de 42,195 kms. va ser fixada en el segle passat, a partir d´un castell , fins arribar a un estadi. De quin castell es tracta: a/ Le chateau de Vidy ( Lausana, seu del Comitè Olímpic Internacional), b/El castell de Montjuic (BCN),c/ El castell de Windsor ( Londres) d/. El castell del comte Drácula ( Transilvània)
7- Mike Pinocci (1982) ha estat un dels guanyadors nord-americans del Marató de Catalunya (BCN). Quina era la professió de Pinocci. a/ Bàrman a Nova York, b/ Professor adjunt a Princeton (Nova Jersey), c/ crupier a Las Vegas , d/ Atleta professional.
8 – Quina personalitat nord-americana, després de córrer uns qms. de la marató de Catalunya ( BCN) 1981, va fer la següent declaració a la premsa: “ Barcelona, tindrà en pocs anys una prova semblant a la què es disputa a la ciutat dels gratacels”. a/ Marilyn Monroe, b/ Al Gore, c/ Bruce Springsteen , d/Fred Lebow
9/ De les tres maratons que tenim a Catalunya: Barcelona-L´Escala i Castelldefels, en una d´elles els participants fan uns metres sobre unes ruïnes, com a pas previ a la sortida. Quines ruïnes són: a/ Olimpia, b/Itàlica, c/ Empúries, d/ Pompeia.
10/. Abebe Bikila, va ser el primer atleta africà negre en guanyà una marató olímpica ( Roma,1960), però quina marca de sabatilles portava Bikila: a/ Corria descalç b/ Adidas, c/ Nike, d/ Mates

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.