TRIVIAL – MARATÓ, preguntes fase A

0
316

Vols Jugar amb Nosaltres? Josep Maria Antentas ens proposa jugar durant aquest mes al Trivial de la Marató. Hi haurà 5 fases: A, B, C, D i la fase final amb 2 preguntes, per fer les 42, una per cada Km de la Marató. Aquestes són les primeres 10 preguntes. Les respostes les podeu enviar a Atletisme Català Amb el Títol Trivial Marató i el nom del participant. Cada dilluns durant 5 setmanes publicarem les preguntes en aquesta web. I la 6ª setmana donarem les respostes i el nom dels guanyadors. Els premis seran lots de productes oferts per l\’Organització de la Marató del Mediterrani. Aquesta setmana ens avançem i posem les preguntes avui dimecres dia 5. La propera tanda de preguntes – la Fase B- les publicarem dilluns 17 de setembre. Per guanyar s\’han de contestar bé totes les preguntes.
| 1- Quins d´aquests grups de països han guanyat la cursa femenina del Marató del Mediterrani, en les dues edicions disputades: a/. Espanya-Gran Bretanya; b/ Itàlia-Mèxic: c/Rússia-Usa: d/. Tonga-Irak.
2- Victor Gonzalo va ser declarat guanyador oficial de la 1ª edició del Marató del Mediterrani, però quin d´aquests 4 atletes, va passar en primer lloc la línia d´arribada. a/ Driss Lakhouaja, b/.El Moustafa Younes, c/ Abdelghani El Hassany , d/. Hicham El Gerrouj
3 – Joan Herrera ( Fila DC) va ser el guanyador de la prova dels 10 qms.l´any 2006, del Marató del Mediterrani, però, qui va ser la primera classificada femenina. a/. Vinyet Noguero b/ Emi Vaquero, c/ Paula Ratcliffe,d/Alexandra Panayotou
4- Qui d´aquestes parelles va homologar el recorregut de la II edició de la Marató del Mediterrani: a/ Josep (Bep) Solé – Jordi Reinoso; b/ Josep (Bep) Solé-Josep Maria Antentas; c/. Tom i Jerry; d/ no va ser homologada.
5- Championchip cronometra moltes de les proves a Catalunya; també ho ha fet en la Marató del Mediterrani. El seu màxim responsable és l´Andreu Ballbé. En quina d´aquestes proves va ser olímpic ( Montreal 76), l´Andreu: a/ marató, b/ 50 qms.marxa; c/1500 m.; d/800 m.
6- La distància de 42,195 kms. va ser fixada en el segle passat, a partir d´un castell , fins arribar a un estadi. De quin castell es tracta: a/ Le chateau de Vidy ( Lausana, seu del Comitè Olímpic Internacional), b/El castell de Montjuic (BCN),c/ El castell de Windsor ( Londres) d/. El castell del comte Drácula ( Transilvània)
7- Mike Pinocci (1982) ha estat un dels guanyadors nord-americans del Marató de Catalunya (BCN). Quina era la professió de Pinocci. a/ Bàrman a Nova York, b/ Professor adjunt a Princeton (Nova Jersey), c/ crupier a Las Vegas , d/ Atleta professional.
8 – Quina personalitat nord-americana, després de córrer uns qms. de la marató de Catalunya ( BCN) 1981, va fer la següent declaració a la premsa: “ Barcelona, tindrà en pocs anys una prova semblant a la què es disputa a la ciutat dels gratacels”. a/ Marilyn Monroe, b/ Al Gore, c/ Bruce Springsteen , d/Fred Lebow
9/ De les tres maratons que tenim a Catalunya: Barcelona-L´Escala i Castelldefels, en una d´elles els participants fan uns metres sobre unes ruïnes, com a pas previ a la sortida. Quines ruïnes són: a/ Olimpia, b/Itàlica, c/ Empúries, d/ Pompeia.
10/. Abebe Bikila, va ser el primer atleta africà negre en guanyà una marató olímpica ( Roma,1960), però quina marca de sabatilles portava Bikila: a/ Corria descalç b/ Adidas, c/ Nike, d/ Mates

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.