MARATÓ DE BARCELONA – HISTORIAL

0
513

Marató de Barcelona any 1980 Palafrugell: un comentari previ S’ha de dir, per ser coherents, que la marató de Barcelona de l’any 80 va ser la primera marató que es va celebrar a Barcelona, però va ser la continuïtat de les dues que s’havien fet a Palafrugell, una l’any 1978 i l’altre el 1979. Li cal doncs l’honor a aquest petit poble de l’Empordà d’haver estat el lloc on, tot i per imperatius – no es van poder fer a Barcelona ciutat per manca de permís- es va córrer per primera vegada en les nostres contrades una marató popular, creada i impulsada per en Ramon Oliu i l’entitat organitzadora que presidia: el que era llavors la Comissió Marathon Catalunya. En la primera de Palafrugell van sortir 185 atletes i van acabar-la 138. La van guanyar, el nord-americà Dave Patterson en homes, en un temps de 2h23’15, i la catalana Matilde Gómez en dones, que ho va fer en 3h55’33. I amb aquesta marató es va posar en marxa el fenomen de les curses i maratons populars: una forma de practicar l’atletisme obviant els estadis, un lloc on fins llavors havia estat l’únic espai on era possible fer-ho. En la segona, també a Palafrugell, el nombre d’inscrits és va elevar a 308, dels qual la van finalitzar 224. (Déu ni do els abandons que va experimentar la prova tant un any com l’altre, que cal atribuir-ho, al meu parer, a la manca llavors d’entrenaments específics. Tot estava per fer.). El guanyador va ser de nou Dave Patterson, (2h19’37) millorant amb quatre minuts el temps de l’any anterior; i també la Matilde Gómez va ser la guanyadora (3h18’48), rebaixant trenta set minuts la seva marca.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.