Presentació de la Matagalls Montserrat 2007

0
551

A l’acte de presentació van assistir-hi: Manel Ibern, Director de politica esportiva del Consell Catala de l\’Esport, Anton Tubeña, Responsable de l\’Àrea d\’esports de la Diputacio de Barcelona, Anton Fondevila President de la Federació d\’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Hilari Moreno, president de la Federació Catalana d\’Espeleologia, Pilar López Directora de la Matagalls Montserrat i Francesc Sanahuja President del Club Excursionista de Gracia. Enguany cal destacar un salt qualitatiu important de cara a facilitar la tasca d’inscripció a la majoria de participants, estalviant els desplaçaments d’arreu de Catalunya, activitat que fins l’any passat era necessària per tal de fer el registre, abonament i recollida dels materials promocionals d’aquesta prova de resistència. El web www.Cegracia.cat/mm07 ha de convertir-se en una eina de fàcil utilització i que també es converteixi en un punt de millora envers els serveis de la Matagalls i la societat que envolta aquesta activitat.| En el seu torn de paraula els representants institucionals, van remarcar la importància d’aquesta eina que també ha de permetre la difusió d’una activitat emblemàtica pel nostre país. El president de la FEEC, Anton Fondevila, va remarcar la importància de que els aficionats a la natura dia a dia es familiaritzin en la utilització d’aquestes eines per tal de coordinar activitats, organitzar actes, promocionar la muntanya, etc. indicant que aquesta travessa és i ha estat un referent pel món excursionista de Catalunya i resta de l’estat. Apunt històric de la Matagalls-Montserrat Ara fa 105 anys que Mossen Jaume Oliveres, va llençar un repte que ha esdevingut tot una multitudinària activitat que any rere any va assolin fites que difícilment podia preveure. Aquest alpinista de primer nivell per l’època va deixar escrit “que realitzaria una activitat que mai ningú tornaria a repetir”. Donat que la gent de muntanya del nostre país esta acostumada a acceptar tota mena de reptes, aquest no tenia que ser una excepció i així Carles Albesa (Club Excta. de Gràcia), s’ha convertit en el pare de la nova versió de la Matagalls Montserrat des de 1973.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.