L’andorrana Stephanie Jiménez i el català Kílian Jornet guanyadors del Vertical Kilometer-Canillo

0
2736

La segona edició del circuit de carreres per muntanya GORE-TEX® SERIES – VERTICAL RUNNING ha inaugurat avui calendari a Grandvalira (Andorra) amb el Vertical Kilometer-Canillo on s’han inscrit 175 homes i 31 dones. Demà diumenge a les 10 del matí es portarà a terme la Vertical Race-Grandvalira on es calcula que els participants passin també dels 200. La cursa d’avui ha estat una cronoescalada amb 3,6 km de longitud i on es cobrien gairebé 1.000 m de desnivell. En aquest Vertical Kilometer-Canillo, amb sortida a la base del telecabina d’aquesta població, han repetit el triomf aconseguit la passada edició 2006 l’andorrana Stephanie Jiménez i el català Kílian Jornet. Ambdós han superat els seus propis rècords en aquest traçat ja que l’andorrana ha marcat avui un temps de 46 minuts amb 45 centèsimes mentre que l’any passat va fer 47:08. Per la seva banda, el català ha fet 37:17 mentre que la passada edició va marcar 38:02 pel mateix recorregut. La resta de podi femení ha estat composat per la francesa Corinne Faure amb 48:18 i per la catalana Maria Bartolí amb 53:36. En homes l’andorrà Oscar Roig ha estat segon marcant 38:43 i el tercer més ràpid ha estat el català Jessed Hernández amb 38:24. Tots els esportistes al podi que la passada temporada van participar en aquest mateix traçat han millorat avui les seves marques, fet que deixa clar que els quilòmetres verticals són una modalitat de les curses per muntanya en alça. Ho ha manifestat la mateixa corredora francesa Corinne Faure, habitual del circuit mundial de curses de muntanya Skyrunning, quan en arribar al cim del Pic de Maians (2466 m) on hi havia la meta, ha manifestat la seva voluntat d’entrenar més a fons aquest tipus de curses només d’ascens.| Format de la cursa Les GORE-TEX® SERIES – VERTICAL RUNNING son un circuit de curses per muntanya en les que es porten a terme dues proves en cada cap de setmana de competició. Per una banda el Vertical Kilometer-Canillo celebrat avui és una carrera curta i explosiva (1.000 m de desnivell per uns 3,6 km de Longitud) i el diumenge a les 10 h es celebra la Vertical Race (cobreix 1.200 m de desnivell per 16 km de longitud) assequible a tothom. Ambdues curses coincideixen en que tot el recorregut és en pujada o pla i que els corredors, un cop passada la línia d\’arribada, poden tornar a la base de Canillo còmodament amb els remuntadors. La sortida de les dues curses també es fa des de Canillo. Novetats a Grandvalira El principal canvi a Grandvalira és que, a diferència de la passada edició, les dues curses tenen el seu punt de sortida a Canillo a la plaça del Telecabina. La passada temporada la Vertical Race va sortir des d\’Encamp. El motiu d\’aquest canvi és que aquesta cursa que es porta a terme el diumenge serà també puntuable per a la Copa d\’Andorra de Curses de Muntanya i per adaptar-se al seu reglament s\’havia d\’escurçar. D\’aquesta manera la Vertical Race ha passat dels 21 km del passat estiu als 16 d\’aquesta edició. L\’horari de la Vertical Race també s\’ha avançat una hora respecte a la passada temporada i la sortida es donarà a les 10 del matí del diumenge. Novetats del circuit Un dels punts més importants per afavorir la participació i popularitzar aquestes curses ha estat la baixada del preu de les inscripcions fins als 15 € per a competir en les dues carreres de cada cap de setmana i de 10 € per a una sola cursa aquestes proves (l\’any passat el cost era el doble). Cal recordar que els participants de les proves de les GORE-TEX® SERIES – VERTICAL RUNNING són de procedència heterogènia ja que s\’hi barregen des d\’esportistes d\’atletisme fins a alpinistes. Finalment, Bohigas ha destacat també l\’augment de corredors, els 60 primers de la general (50 homes i 10 dones), que podran participar a la Superfinal a disputar a la Torre de Collserola el 16 d\’octubre. L\’any passat només van poder realitzar aquest espectacular ascens els esportistes que havien pujat al podi en alguna de les carreres. La resta de calendari passa per Cerler-Valle de Benasque el 15 i 16 de setembre i per Baqueira Beret-Val d’Aran el 29 i 30 de setembre. Remuntadors de Granvalira-Canillo gratuïts i oberts a tothom Durant tot el cap de setmana els remuntadors de Grandvalira-Canillo seran gratuïts per a tothom que vulgui gaudir de les GORE-TEX® SERIES – VERTICAL RUNNING. Així tant acompanyats dels esportistes com públic podrà seguir les curses per mitjà dels remuntadors mecànics.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.