3a posició de l\’equip Salomon Espanya 1 al raid d\’aventura Mountain-X Race

0
425

L’equip Salomon Espanya 1 format per Agustí Roc (Ass. Esp. Mountain Runners del Berguedà), Miguel Angel Heras i Sergi Rodríguez ha aconseguit pujar al podi en la primera edició del raid Saab Salomon Mountain-X Race, celebrat del 2 al 7 de juliol a l’entorn de Chamonix (Alps francesos). L’equip del Medilast Sport Lleida X-Team, format pels catalans Víctor Sans (Centre Excta. Borges Garrigues), Jordi Capell (Club Esp. Rocko d’Almenar) i David Latre s’ha classificat en 16a posició amb 2687 punts. Aquesta prova és hereva del mític Raid Gauloises i, més proper en el temps, dels X-Adventure celebrats durant els darrers 5 anys. El raid va començar a Morzine i va acabar a última hora del dissabte 7 de juliol a La Clusaz. En total han estat 6 dies durant els quals 29 equips arribats de tot el món han provat un nou sistema de competició que alterna les etapes tècniques en equip amb altres de trail running en les quals els corredors s\’enfronten individualment al cronòmetre.| L\’equip vencedor del raid ha estat el britànic Saab Salomon que ha sumat 3457 punts i que en paraules de Sergi Rodríguez “han estat notablement superiors a la resta, a banda de no cometre cap error durant el raid”. Els segons han estat els francesos de Les Arcs Quechua 1 amb 3260 punts i els tercers el Salomon Espanya 1 amb 3232. El Salomon Espanya 2, per la seva banda, format pels 3 germans granadins Torres, ha aconseguit la sisena plaça sumant 3016 punts. Pels pèls Segons narrava el dissabte a la nit Sergi Rodríguez, amb una barreja de cansament i satisfacció, el segon lloc “se\’ns ha escapat per molt poc ja que en l\’última etapa hem anat per davant d\’ells però una distracció d\’orientació per la meva banda ens ha fet perdre 10 preciosos minuts”. Segons Rodríguez aquest escàs retard ha estat suficient perquè els francesos se\’ls tornessin a colar davant en la classificació final i els arravassessin la plata. Els tres integrants del Salomon Espanya 1 estaven molt contents amb el resultat ja que assolir un podi en aquest tipus de raids va més enllà, segons Agustí Roc, “d\’una bona preparació ja que influeixen molt els contratemps que puguin ocórrer durant les llargues hores de cursa”. Roc sap molt bé de què parla ja que durnat la segona jornada, dedicada a la BTT, va patir una caiguda durant el descens que li va suposar un trencament fibrilar al torax. Però el català de Santa Coloma de Cervelló va poder continuar fins al final, fins i tot guanyant diverses de les etapes de trail running tot i l’intens dolor. Canvi de format En relació al canvi de format Sergi Rodriguez ha comentat que li agrada per la seva intensitat encara que ha trobat a faltar la “bombolla” en què els ficaven els raids en el format clàssic non stop, que els aïllava totalment del món. Agustí Roc també tenia la seva opinió al declarar que en el Mountain-X Race la rapidesa en les proves era molt major que en el format habitual de raids d\’aventura encara que després el descans i els menjars eren molt millors amb el nou format. La prova individual de trial running que realitzen els competidors cada dia es tracta d\’un trail running d\’entre 900 fins a 1.500 metres de desnivell i que va des dels 10 fins als 40 km. Les proves d’equip tracten durant les successives jornades d\’esports d’aventura diferents. El dimarts es va competir en BTT entre Morzine i Els Gets, el dimecres es va fer glacera a l\’àrea dels Contaminis i Montjoie, el dijous es van realitzar els esports d\’aigües braves a Bourg St Maurice i Les Arcs, el divendres es van portar a terme totes les activitats de corda a La Feclaz i Grand Revard i el dissabte es va disputar a La Clusaz el trail running més llarg, de 40 km, a més de la cursa de relleus 3×5 km que va tancar l’extenuant competició. Classificació final 1 SAAB SALOMON (GB) 3457 punts 2 ELS ARCS QUECHUA 1 (FRA) 3260 punts 3 SALOMON ESPANA 1 (ESP) 3232 punts … 6 SALOMON ESPANYA 2 (ESP) 3016 punts … 16 MEDILAST SPORT LLEIDA X-TEAM (ESP) 2687 punts

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.