ELS DIES 7 I 8 DE JULIOL ES DISPUTARÀ A TORTOSA LA XV CURSA DEL LLOP-ILTIRCA 2007

0
449

PROVA DURÍSSIMA EN L’ÀMBIT MUNDIAL D’ARRELS TERRITORIALS I ANTROPOLÒGIQUES EBRENQUES
L´Associació Esportiva LA CURSA DEL LLOP de Tortosa està preparant per diumenge 8 de juliol la XV MITJA MARATÓ DE LA CURSA DEL LLOP-CARO 2007, ascensió atlètica per asfalt al Massís del Port amb un desnivell positiu des de la sortida de Tortosa fins l´arribada al Refugi de Caro de 1.100 metres, fet que la converteix amb la Mitja Marató amb més desnivell de Catalunya. Enguany aquesta mitja es complementarà amb d’altres proves multidisciplinars de bicicleta de carretera, BTT, kaiaks de riu i de mar i una cursa de muntanya per tal de recuperar la prestigiosa CURSA DEL LLOP amb la seva versió integral que des de l’any 2000 no s’havia fet al complet i que sens dubte és la prova reina de les curses combinades de llarga distància que es fan anualment a les Terres de l’Ebre. La seva duresa és espectacular, comparable a qualsevol de les curses més prestigioses d’aquest tipus que es fan arreu del món, ja sigui a Nova Zelanda, Tenerife, Nova York o l’Àfrica. Seran dos dies durant els quals el participants en la XV Cursa del Llop podran inscriure’s per a fer més de 400 km repartits en sis etapes combinant, això sí, diverses modalitats de participació.| L´objectiu de La Cursa del Llop és retre homenatge als avantpassats ebrencs, els Ilercavons, els quals van començar a escriure les primeres pàgines de la història de les Terres de l´Ebre. El llop era per a aquest poble una divinitat, i la capital del territori, Iltirca, portava el seu nom: “Tir” en íber significa Llop. El llop era el depredador més important d´aquestes contrades. Era valent, fort, astut… i sempre caracteritzat per la seva tenacitat i la seva resistència a la fatiga. D´aquí el nom d´aquesta cursa on els participants han de ser forts i valents com els llops per a aconseguir la victòria. La millor fórmula per a conèixer les característiques de la prova és accedir a la web de la Cursa del Llop:

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.