REPTE 500: 9ª etapa: Berga-Ripoll

0
377

24 de juny de 2007.- Si el Repte 500 fos el Tour de França, la 9ª etapa seria, sens dubte, l’ascensió al Tourmalet. I no només pel perfil del terreny, que va fer pujada durant gran part de l’etapa, sinó per la duresa que va envoltar aquest novè dia. Van ser ni més ni menys que 47 km, un parell més del que estava previst. “D’aquests 47 km, uns 30 feien pujada”, explica en Carlos Verdugo, l’infatigable corredor d’aquesta aventura. De fatiga n’hi ha hagut, i molta, en aquesta 9ª etapa. Durant el matí, el Carlos cobreix la distància d’una mitja marató: 21 km. “Al matí és quan més rendeixo, però havia calculat malament, pensava que més o menys ja estava a la meitat, i per això ho vaig deixar en el km. 21”. L’infern va arribar a la tarda: al circuit trenca-cames s’hi va afegir el seu dolor habitual al genoll, que el va fer patir de valent, i els primers símptomes clars d’esgotament després de 9 etapes maratonianes. “Sóc conscient que estic patint més del compte, però ara el que em fa il·lusió és arribar a Girona”, explica. Durant aquesta etapa, el Carlos va córrer per la C-26 amb la companyia del pantà de la Baells durant bona part del matí. Després va passar per Vilada, Borredà, Santa Maria de Matamala, Les Llosses i, finalment, La Colònia de Santa Maria. “Sabia que en qualsevol moment apareixeria la cruïlla amb la C-17, i que això significava que ja estava arribant a Ripoll, però se m’ha fet molt llarg, el punt de trobada entre les dues carreteres no arribava mai”, explicava el Carlos en acabar l’etapa.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.