repte 500: 6ª etapa: Balaguer-Ponts

0
442

La 6ª etapa ha estat en certa manera atípica: després de la pallissa de la 5ª etapa, amb un ritme de 4’30”/km, en Carlos pateix a les cames les conseqüències de l’esforç, i assumeix amb ressignació que, quan es tracta d’un repte llarg com aquest, el que compta és el dia a dia… i els esforços es paguen. El tram del matí, entre Balaguer i Artesa de Segre, és més aviat planer, amb algunes rampes suaus que, a aquestes alçades, també fan mal. Però les proves d’ultrafons són, per sobre de tot, una prova mental, i d’això ja n’és conscient el Carlos. De manera que, malgrat les molèsties al menisc del genoll dret –que s’intensifiquen per moments-, ell continua avançant mirant de no pensar en el dolor. L’etapa del matí finalitza poc abans d’Artesa, després de passar pel Tossal de les Forques, Cubell i Foradada. El tram de la tarda comença a les 18.15h. El sol apreta de valent, però avui en Carlos corre acompanyat, i això l’ajuda a concentrar-se en avançar sense patir. El ritme és molt suau, per sobre dels 6 minuts per quilòmetre, ja que l’atleta acusa el cansament de l’etapa anterior i l’acumulació de quilòmetres. A més, com que el genoll ‘es queixa’, cada 5 km ha de passar ‘per boxes’, on la fisio de la prova, Diana Muñoz, li aplica una mica d’spray de fred. Si més no, psicològicament ajuda…| El perfil de l’etapa continua sent relativament fàcil, però algunes pujades teòricament senzilles, com la que hi ha sortint d’Artesa de Segre cap a Ponts, es converteixen en un autèntic ‘tourmalet’. A estones, però, el Carlos s’anima, veu que la meta de l’etapa s’acosta i intensifica el ritme a la vora dels 5’30”/km. És un ritme modest, però tenint en compte que estem a punt d’arribar a l’equador de la prova (km. 250), la veritat és que s’aprecia… Necessitem dues hores per arribar a Ponts, un poble de 2.500 habitants petit però acollidor. Els últims metres els cobreix a un ritme encara més ràpid: es noten les ganes d’arribar a la meitat del Bcn press – repte 500. L’aventatge és que, a partir de demà, 22 de juny, ja quedarà menys de la meitat…

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.