4ª etapa: Montblanc-Juneda

0
423

Amb tres maratons a les cames en tres dies consecutius, el Bcn press – Repte 500 continua avançant. L’etapa d’avui ha de portar en Carlos Verdugo des de la capital de la Conca de Barberà fins a la localitat de Juneda, a la comarca de Les Garrigues. L’etapa comença ben aviat, com és costum, i el Carlos enfila la carretera que l’ha de portar a cobrir la seva marató diària. Aquesta no és una etapa especialment agraïda: el tram d’avui transcorre bàsicament per la N-240, amb alguna excepció que li permetrà abandonar el sorollós pas dels camions. Després d’uns primers dies prou bons per a córrer, ara la calor comença a fer acte de presència. Tot i que el Carlos corre a les hores de menys calor, la temperatura es va enfilant als termòmetres i l’asfalt comença a ser un forn.| Amb els ànims d’alguns amics de Montblanc, l’esforç es suporta millor, però continuen les molèsties al genoll, el que farà els quilòmetres una mica més complicats. El traçat, d’altra banda, és exigent: la carretera castiga les cames del Carlos amb constants pujades i baixades. Tot i així, a poc a poc les sabatilles del Carlos van acumulant quilòmetres i quilòmetres (quan acabi aquesta etapa ja seran gairebé 200 km). La ruta d’avui ens porta per pobles encisadors: des del mateix Montblanc, bressol de la llegenda de Sant Jordi i el drac, fins a Poblet o Vimbodí, tot i que el nostre objectiu no ens permet visitar-los com es mereixen. L’etapa del matí finalitza a Vinaixa. Ja a la tarda, resta una altra mitja marató per endavant: la calor apreta de valent i en Carlos mira de no accelerar més del compte i d’hidratar al màxim. Les pujades i baixades segueixen apareixent, tot i que amb menys protagonisme que a la mitja del matí. Amb els ànims amunt per la presència d’un grup d’amics que han vingut expressament per a animar-lo, de seguida arriba a Les Borges Blanques i, finalment, a Juneda. L’etapa de demà, 20 de juny, tornarà a ser exigent, no tant pel perfil d’etapa sinó per la calor. I, sobretot perquè, a partir d’ara, a mesura que les cames van sumant quilòmetres ja no hi etapes fàcils…

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.