Entrevista a Carles Verdugo, protagonista del Bcn press – Repte 500

0
492

“La clau estarà entre la setena i la novena etapa”
Dissabte 16 de juny comença a Sant Andreu de la Barca el Bcn press – Repte 500, una prova d’ultrafons que portarà el seu protagonista a recórrer Catalunya corrent la distància de 12 maratons en 12 dies. Tot un repte personal que, a més, servirà per a finançar les necessitats de rehabilitació d’un noi amb problemes de mobilitat. Ja has corregut moltes proves de fons, però ara t\’enfrontes a la teva primera prova d’ultrafons per etapes. Què és el que més respecte et mereix? Sens dubte, la quantitat de quilòmetres a recórrer en tan poc temps, que en si mateix ja és per tenir una mica de respecte. No em considero un corredor d’ultrafons, i no crec que em dediqui en un futur a això. Per a mi, aquesta aventura en el seu conjunt ja mereix tot el meu respecte. Sabem que no ets molt amic de les altes temperatures. Com afectarà això a la prova? És cert que no m\’adapto massa bé a les temperatures altes, però en els últims dies he entrenat en les hores centrals del dia, quan la temperatura és una mica més elevada. També jugaré amb l\’avantatge de dividir cada dia en dues subetapes i poder desenvolupar la prova en les hores de menys calor. | Quins entrenaments has fet en els últims mesos com a preparació per al Bcn press – Repte 500? La veritat és que tenia clar que, per a preparar aquest Repte, havia de sumar molts quilòmetres de rodatge. Tot i que he participat en moltes curses de fons, mai m\’havia plantejat aquest tipus de proves. Per a afrontar aquest repte personal he combinat els clàssics tiratges llargs, d\’aproximadament 30 km, els dies de dobles sessions i entrenaments de sèries i canvis de ritme d\’intensitat molt moderada. Quines seran les etapes més dures? Jo crec que les etapes clau poden ser des de la setena a la novena. Aquestes tres etapes, pel seu perfil, poden ser els dies més complicats de superar. Després, evidentment, els últims dies, per l\’acumulació de cansament, encara que quan ja et queda poc, fins i tot si vas molt cansat, sempre ho dónes tot per a arribar al final. 42 km diaris posaran a prova la teva capacitat per a recuperar la musculatura. Com has plantejat aquest obstacle? Sí, una mitjana de 42 quilòmetres diaris no és quelcom que el cos pugui digerir amb facilitat. Per a afavorir això, hem dividit les etapes en dues, i així facilitar la recuperació. També comptem amb Diana muñoz, la coordinadora de Fisioteràpia del Bcn press – Repte 500, que s\’encarregarà de minimitzar els problemes musculars. 500 km seran gairebé mig milió d\’impactes sobre el terra. Tens por per les teves articulacions? Ja ja, no m\’havia plantejat aquest tipus d\’estadístiques… Suposo que les articulacions ho notaran, però realment no sé fins a quin punt pot afectar, la gran majoria d’entrenaments han estat per camins de sorra, així que el canvi a l\’asfalt serà altre obstacle a tenir en compte, però sincerament, no sé fins a quin punt pot afectar al desenvolupament de la prova. Ja has dit en alguna ocasió que et mous còmode a un ritme de 4\’30\”/km en les mitges maratons. El ritme serà una prioritat durant aquests 12 dies o l\’objectiu últim és arribar a la meta? En absolut, aquí la prioritat, sens dubte, serà acumular quilòmetres, un rere l’altre, sense pensar en els de demà o en quin temps faré a l\’etapa d\’avui… aquesta és altra de les claus per a afrontar aquest repte. Exceptuant alguns trams, en principi correràs tot sol. Has preparat també el factor psicològic? Des que em vaig plantejar aquesta aventura, m\’he mentalitzat per a això i, sincerament, no ho contemplo com un factor determinant. Respecte a la hidratació, quina previsió tens? Caldrà ingerir begudes isotòniques i sals minerals en abundància, ja que les temperatures previsiblement seran una mica elevades i cal evitar en la mesura del possible la deshidratació. Aquest repte servirà també per a ajudar un noi amb problemes de mobilitat, no és així? Sí. Tot i que l’objectiu inicial era senzillament convertir en realitat una il•lusió, quan el repte va anar prenent forma va sorgir aquesta possibilitat. Aquesta prova no és lucrativa. Personalment, això em fa sentir una mica més orgullós, i no per mi, sinó per la gent que hi ha contribuït: els patrocinadors de Bcn press, CTW, Keapps i Dinamia. Si gràcies a aquesta suma d’esforços una persona amb necessitats se’n pot beneficiar, millor, no trobeu?

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.