LA CURSA DELS TEMPLERS ATAPEÏDA DE CAMPIONS

0
481

Tot i que la Cursa dels Templers ha estat concebuda amb l’objectiu principal de potenciar l’atletisme popular de Lleida i comarques, la prova comptarà amb la participació de diversos atletes que han destacat en les proves de fons i mig fons els últims anys. Un dels atletes més destacats serà Benito Ojeda, del Fila Team. Ojeda es va proclamar per novena vegada campió de Catalunya de marató el passat mes d’abril a la marató d’Empúries, on va superar el segon classificat amb més de 3 minuts. A més, ha estat dos vegades campió d’Espanya de la mateixa distància. En el palmarès de l’atleta de Santa Coloma de Gramenet també figuren 4 campionats de Catalunya de mitja marató i 2 de 10.000 metres. Aquesta temporada ha guanyat la marató del Mediterrani, la d’Empúries i els 10 kilòmetres de la marató de Barcelona, entre moltes altres competicions.| A la Cursa dels Templers també destaca la inscripció de Jordi Escoriza (Fila Domingo Catalán), guanyador aquesta temporada de les mitges maratons de Mollerussa, el Pla de l’Estany i Mataró. Escoriza va guanyar diumenge passat els 10 kilòmetres de Can Mercader, amb un registre de 30’44”. Un altre atleta il·lustre del Fila Domingo Catalán que correrà pels carrers de Lleida serà Víctor Vinyals, propietari del rècord dels campionats de Catalunya dels 10 kilòmetres amb 30’11”. Aquest any ha acreditat 2h32’ a la marató de París. Pel que fa a la participació femenina, destaca la presència de Meritxell Calduch, del F.C.Barcelona. La manresana és tot un referent del mig fons, enguany, a més de guanyar diverses curses, ha demostrat el seu bon nivell a la Cursa de Bombers, on es va classificar quarta, a pocs segons de la campiona d’Europa, Marta Domínguez, que va aconseguir la medalla de plata. Finalment cal destacar la presència, a la I Cursa dels Templers d’un veterà il·lustre: Domingo Catalán. Aquest mite del fons i l’últrafons ha estat campió del món dels 100 kilòmetres i sis vegades campió d’Espanya d’aquesta distància. S’ha de dir que el “Mingu” havia “penjat” les sabatilles, però ha volgut ser present en aquesta primera edició de la cursa que sortirà i arribarà al Castell de Gardeny el pròxim dia 17. Les inscripcions es podran fer, fins dijous o abans en cas d’arribar als 500 inscrits, a l’oficina de turisme de Lleida i a través de la pàgina web www.km0.cat. S’adjunta foto de Benito Ojeda el dia que es va proclamar campió de Catalunya de Marató el 29 d’abril de 2007. (Foto Assumpta Marimon)

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.