TONI BERNADÓ, RÈCORD MUNDIAL DELS 3000 M VETERANS

0
556

L’atleta andorrà fou el sorprenent protagonista del XVI Míting Internacional d’Atletisme celebrat el passat dissabte 26 de maig a Palafrugell, obtenint una meritòria tercera posició als 3000 m, superant fins i tot a tot un sots-campió europeu dels 3000 m obstacles com és en Josep Lluís Blanco. La seva marca de 8:03.69 no només és el seu rècord personal i rècord nacional d’Andorra, si no que superà el rècord mundial d’atletes de més de 40 anys en possessió d’una llegenda de l’atletisme com és en Marti Vainio que havia realitzat 8:05.08 el 1991. Recordem que Marti Vainio fou campió europeu dels 10.000 m a Praga 78, justament on Jordi Llopart obtingué la primera medalla de l’atletisme estatal, i és encara el recordista finlandès dels 10.000 m amb 27:30.99 La cursa de 3000 m fou guanyada per l’atleta de Zimbawe Cutbert Nyasango, amb un nou rècord de l’estadi de 7:56.77 per davant de l’atleta kenyà Henry Talam (7:59.25).| Les millors marques de la tarda es produïren als 400 m tanques a càrrec de l’anglès David Greene, sots-campió d’Europa Júnior, que realitzà 50.02. Aquest atleta és un ferm candidat al títol europeu sub 23, ja que és encara un atleta de categoria promesa. En categoria femenina la sueca Erica Martensson guanyà amb 57.02 , molt a prop del seu rècord personal. El nombrós públic que va omplir l’estadi malgrat la inestabilitat del temps va poder gaudir d’un espectacle de nivell en gairebé totes les proves. No es pot veure cada dia llançaments de javelina de 74 m, salts de llargada femenins de 6,43 i salts amb perxa de més de 5 metres. A part dels registres individuals tampoc és freqüent que els cinc primers classificats dels 1500 baixin de 3:45 i facin marca personal, ni que cinc noies baixin de 14.00 als 100 m tanques i de 59.00 als 400 m tanques. El Míting va concloure amb una ajustadíssima arribada de 100 m, on els tres primers atletes obtingueren 10.59, atorgant el vídeo finish la victòria a l’italià Rosario La Mastra. Us adjuntem un resum amb els podis de cada prova, les 12 millors marques per taula internacional i les puntuacions globals del míting, que puja sensiblement respecte a l’any anterior.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.