Èxit absolut de la Marató de Muntanya de Berga

0
643

La Marató de Muntanya de Berga, organitzada per l’Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà, ha aconseguit un èxit absolut en la seva edició del 2007, que ha proclamat els Campions de Catalunya 2007 de curses d’alta muntanya i els primers líders de la Buff Skyrunner World Series (Campionat del Món) i de la Copa Catalana de Curses d’Alta Muntanya.
Gran expectació dissabte a la tarda al Pavelló de Suècia de la capital del Berguedà, per assistir a la reunió tècnica de la cursa, la sala plena gairebé es va quedar petita. La mateixa expectació es produïa a les 7 en punt del matí de diumenge, moment en què les noies començaven a córrer per cobrir els 42,195 metres de distancia i els prop de 6000 metres de desnivells acumulats. Ben aviat la gran favorita i actual campiona del món, l’escocesa Angela Mudge, ha anat agafant avantatge, camí d’una victòria que només una desgràcia podia evitar. La corredora ha dominat la cursa de principi a fi, col·locant-se en el lloc 21 de la classificació general absoluta, per davant d’un bon grapat de competidors masculins. Si l’any passat el seu domini va ser absolut a les Buff Skyrunner World Series, aquest any segueix pel mateix camí. Per darrera d’ella s’ha establert una lluita ferotge entre la francesa Corinne Favre i l’andorrana Stephanie Jiménez, que finalment i en els darrers quilòmetres s’ha decantat per la corredora francesa. Més endarrere, les corredores d’Euskadi Alicia Olazábal i Alicia Romero, han començat la cursa a un ritme trepidant per tal d’acostar-se a les corredores andorrana i francesa, un ritme que només ha pogut seguir la corredora italiana Daniela Vasalli. La corredora de la Selecció Catalana, Mònica Ardid, quedava més endarrerida, conscient de la duresa de la cursa. No obstant, Mònica Ardid ha pogut anar avançant posicions fins a situar-se per davant de les corredores basques i a escassos dos minuts de la corredora italiana, a qui finalment no ha pogut atrapar. La corredora catalana, amb aquesta bona actuació, s’assegurava el Campionat de Catalunya (que ja va guanyar en aquesta mateixa cursa l’any 2005) i obtenia uns bons punts de cara a la classificació del Campionat del Món.| A les 7,15 s’ha donat la sortida a les categories d’homes, que han suposat un altre duel entre Raül Garcia (La Granja de Segòvia) i Tòfol Castanyer (Catalunya). En un principi, però, qui ha llençat l’atac inicial ha estat el membre de la Selecció d’Euskadi, Ionut Zinca, que ha marcat el ritme fins el quilòmetre 14, que només han pogut seguir Raül Garcia i Tòfol Castanyer, quedant endarrerits l’italià Marco Rusconi, un dels favorits, i el japonès Tadao Yokoyama. Per la seva banda, el també basc Fernando Echegaray mantenia el ritme a distància. A la pujada a la Gallina Pelada, sostre de la cursa, Tòfol Castanyer ha estat qui ha marcat el ritme, però una caiguda de Raül Garcia ha fet aturar el trio capdavanter per tal d’atendre el corredor de Segòvia. Afortunadament, tot ha quedat en un ensurt. Quan han reiniciat la marxa, Ionut Zinca s’ha quedat endarrere definitivament i la lluita física i l’estratègia han marcat el duel entre els corredors Tòfol Castanyer i Raül Garcia, que finalment s’ha decantat en favor d’aquest últim en els darrers quilòmetres. Tòfol Castanyer aconseguia amb la segona posició el Campionat de Catalunya per primera vegada. Per darrera d’ells han entrat Fernando Echegaray, que ha anat guanyant posicions durant la cursa, i en quart lloc l\’italià Marco Rusconi. Per la seva banda, els membres de la Selecció Catalana Xavier Cadena i Jordi Sánchez han anat escalant posicions fins assolir la 12a i 13a posició respectivament, fent gran part del recorregut junts. Adolfo Aguiló ha fet una remuntada espectacular fins a situar-se per darrera dels seus companys de Selecció. Cal destacar la bona actuació del català Toti Bes, setè a la classificació final. Amb aquests resultats Catalunya es situa en segona posició a la classificació per equips, per darrera d’Euskadi. Paral·lelament a la Marató, s’ha disputat la VI edició de la Cursa d’Alta Muntanya del Berguedà, de 24 quilòmetres de distancia. En categoria d’homes, no hi ha hagut gaire història i el domini ha estat absolut per part del corredor del club local, Agustí Roc. En noies, la cursa ha tingut dues cares, la de pujada dominada per la corredora Neus Parcerisas, que mica en mica va adaptant-se a aquesta especialitat esportiva i la baixa dominada per la jove Anna Comet, que també poc a poc es va fent espai dins del món de les curses de muntanya. Classificació Marató de Muntanya de Berga, homes: 1- Raül Garcia Castan (La Granja de Segòvia) 4:18:33 2- Tofol Castanyer Bernat (Catalunya) 4:21:46 3- Fernando Echegaray Miquelpericena (Euskadi) 4:25:40 ……. 7- Toti Bes (Esquí club Camprodón) 4:38:12 ……. 12- Xavier Cadena Broto (Catalunya) 4:53:00 13- Jordi Sánchez Padilla (Catalunya) 4:55:43 14- Adolfo Aguilo Bort (Catalunya) 4:59:04 Classificació Marató de Muntanya de Berga, dones: 1- Angela Mudge (Escocia / Saab-Salomon) 5:08:29 2- Corinne Favre (França / Val d\’Aosta) 5:19:33 3- Stéphanie Jiménez (Andorra) 5:20:58 ……. 5- Mònica Ardid Ubed (Catalunya) 5:40:48 ———————————————————————— Campionat de Catalunya homes: 1- Tòfol Castanyer (A. Es. Mountain Runners del Berguedà) 2- Toti Bes (Club Esquí Camprodon) 3- Xavier Cadena (Unió Exc. Urgellenca) Campionat de Catalunya dones: 1- Mónica Ardid (C. Exc. Abrera) 2- Teresa Forn (2X2 Santpedor) 3- Lucia Caballero (Club Muntanyenc Sant Cugat) ———————————————————————— Classificació VI Cursa d’Alta Muntanya del Berguedà, homes: 1- Agust Roc Amador, Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà 02:15:09 2- Michel Rabat HVA 02:25:48 3- Victor Gonzalo VICTOR GO! 02:29:43 Classificació VI Cursa d’Alta Muntanya del Berguedà, dones: 1- Anna Comet Pascua UNIÓ EXCTA. VIC 03:10:10 2- Neus Parcerisas CLUB NATACIÓ REUS PLOMS 03:21:54 3- Lola Brusau Alos 03:27:16 Més informació a: www.buffskyrunner.com www.mountainrunners.tandemesports.com/web_marato/index.html Crónica Lluís Aloy / Curses de Muntanya FEEC Fotos: Esther Martín i Buff Skyrunner World Series

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.