Lauren Baker bat dues vegades el rècord de Catalunya d\’ alçada aleví amb 1\’44

0
441

Ja fa vàries setmanes seguides en les quals els germans Lauren i Ricard Baker, ambdós del G.A. Lluïsos Mataró, han anat batent un rècord del club darrere l\’ altre. Avui, però, la Lauren Baker ha donat un enorme salt qualitatiu en la jornada de lliga catalana de promoció organitzada per G.A. Lluïsos Mataró a l\’ Estadi Municipal, superant per dues vegades el rècord de Catalunya aleví en salt d\’ alçada. Fem una mica de memòria, perquè la seva progressió ha estat meteòrica: el 3 de febrer va superar el seu rècord del club de l\’ any passat amb 1\’25; el 3 de març va saltar 1\’29; el 5 de maig, 1\’34 (guanyant al Campionat de Catalunya de clubs); i la setmana passada, 1\’37. L\’ objectiu, doncs, era clar: batre els 1\’41 que tenia com a rècord la Fátima Melero, del C.N. Montjuïc, des del… 1980!!!| Ha estat un concurs difícil per la forta calor i la seva durada: amb 19 participants, el llistó situat inicialment en 0\’90 centímetres i pujant-lo sempre de 3 en 3 centímetres, la prova ha durat més de dues hores. La Lauren no ha començat a saltar fins als 1\’23, que ha saltat a la primera. Amb aquest salt, ja s\’ ha assegurat la victòria. A partir d\’ aquí, havent quedat com a única saltadora que quedava en concurs, ha pogut anar escollint les alçades: 1\’32 al primer intent i 1\’38 al segon. Aleshores ha demanat al llistó a una alçada d\’ 1\’42, el qual ha sobrepassat al segon intent. Això ja suposava un nou rècord català. Però encara ha pogut elevar-lo una mica més, ja que ha pogut superar també els 1\’44, en aquest cas a la 3ª temptativa. Posteriorment, ha demanat els 1\’45, alçada que ja no ha pogut superar de nou. La Lauren tenia també la intenció de llençar el pes, però la llarga durada del concurs d\’ alçada ho ha fet impossible. És tot un orgull per un club modest com el nostre que, en dos anys consecutius, atletes del club hagin batut rècords catalans (recordem que l\’ any passat va ser la Mireia Bonjoch en salt amb perxa cadet). El rècord de Catalunya de la Lauren ha eclipsat el fet que el seu germà Ricard ha batut novament un altre rècord del club. En aquest cas ha estat en triple salt on, amb 10\’32, ha millorat en 8 centímetres els 10\’24 que ell mateix tenia des de l\’ any passat. Ha estat en el seu 3er intent i en concurs molt regular, ja que havia saltat 10\’22 al segon i, posteriorment, ha arribat a 10\’18 al 4rt intent. Molt bé també en Ricard en 80 llisos, millorant en 6 dècimes la seva marca per deixar-la en 10\”3 i assolint així la segona millor marca del club de sempre, igualat amb José Antonio Porras (1978) i David Cadórniga (1977). El rècord el continua tenint Juan Grau ja des del 1973. En alçada sí que avui en Ricard no ha estat tan encertat com en d\’ altres ocasions, cansat segurament per la llarga durada de la competició (el concurs ha acabat gairebé a dos quarts de tres del migdia). Així i tot, s\’ ha imposat amb una marca de 1\’46 (a 4 cm del seu millor registre). Com a anècdota, dir que, tot i ser el vigent campió de Catalunya d\’ alçada en pista coberta, en Ricard ha estat a punt avui de saltar menys que la seva germana petita, fet que li dóna si cap més valor encara al rècord de la Lauren. Altres marques interessants d\’ atletes del club són les següents: En cadets, tan l\’ Alba Torrejón com la Selene Urbano han rebaixat en 2 segons les seves respectives marques personals en 300 llisos (46\”3 i 46\”7 respectivament). La Rocío Moreno, a més, ha igualat la seva (46\”8). En infantils, en Pol Monago ha aconseguit la segona millor marca del club de sempre en martell amb 18\’29, prop dels 20\’69 que té com a rècord en Marc Grajal. En alevins, la Sandra Gaspar ha superat en més d\’ un metres en pes, deixant-la en 6\’28 (3ª millor marca de sempre del club) i l\’ Alba Grau, amb 9\”0 en 60, s\’ ha quedat a una dècima del rècord del club que va batre ella el 28 d\’ abril amb 8\”9.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.