El diumenge 17 de juny es farà el III Memorial Ramon Oliu a Cantonigrós (Osona).

0
478

El Memorial és una cursa popular que es va instaurar fa dos anys per aquestes dates, i se celebra com homenatge pòstum a qui va ser una figura cabdal de l’atletisme. La prova serà de 10 quilòmetres i serà , com deia, el proper diumenge 17 de juny, a les 10 del matí. El recorregut serà el mateix que el dels dos anys anteriors (molts dels correcats l’han feta i poden confirmar l’atractiu del circuit i dels paratges): per una pista forestal amb sortida i arribada a Cantonigrós, el poble a prop de Vic on va néixer l’Oliu, i serà eminentment popular i no competitiva, sense premis per als guanyadors. Les inscripcions seran gratuïtes i ja poden realitzar-se per correu electrònic a memorialro@yahoo.es. Per als que no ho sàpiguen, en Ramon Oliu , que va morir a Hamilton (EUA) el 3 d’abril de 2005, havia estat el precursor de les maratons i les curses populars a Catalunya i a tot l\’Estat.| Prohom capital de l’atletisme català, va ser l’ introductor de les curses a peu. Va crear la primera marató que es va fer a Espanya l’any 1978, concretament a Palafrugell; va fundar la Comissió Marathon Catalunya per organitzar i impulsar les primeres maratons i mitges maratons del país; va escriure llibres sobre el córrer, va donar conferències i va fer articles sobre el tema. El món del córrer li serà sempre deutor, i es per això que es fa aquest Memorial en els seu record, com a petit reconeixement al que va significar la seva extraordinària aportació a l\’atletisme popular. Poseu-la a la vostra agenda. Us ho passareu bé.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.