El diumenge 17 de juny es farà el III Memorial Ramon Oliu a Cantonigrós (Osona).

0
365

El Memorial és una cursa popular que es va instaurar fa dos anys per aquestes dates, i se celebra com homenatge pòstum a qui va ser una figura cabdal de l’atletisme. La prova serà de 10 quilòmetres i serà , com deia, el proper diumenge 17 de juny, a les 10 del matí. El recorregut serà el mateix que el dels dos anys anteriors (molts dels correcats l’han feta i poden confirmar l’atractiu del circuit i dels paratges): per una pista forestal amb sortida i arribada a Cantonigrós, el poble a prop de Vic on va néixer l’Oliu, i serà eminentment popular i no competitiva, sense premis per als guanyadors. Les inscripcions seran gratuïtes i ja poden realitzar-se per correu electrònic a memorialro@yahoo.es. Per als que no ho sàpiguen, en Ramon Oliu , que va morir a Hamilton (EUA) el 3 d’abril de 2005, havia estat el precursor de les maratons i les curses populars a Catalunya i a tot l\’Estat.| Prohom capital de l’atletisme català, va ser l’ introductor de les curses a peu. Va crear la primera marató que es va fer a Espanya l’any 1978, concretament a Palafrugell; va fundar la Comissió Marathon Catalunya per organitzar i impulsar les primeres maratons i mitges maratons del país; va escriure llibres sobre el córrer, va donar conferències i va fer articles sobre el tema. El món del córrer li serà sempre deutor, i es per això que es fa aquest Memorial en els seu record, com a petit reconeixement al que va significar la seva extraordinària aportació a l\’atletisme popular. Poseu-la a la vostra agenda. Us ho passareu bé.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.