350 persones correran la Cursa Popular Hamelin

0
588

Prop de 350 persones participaran en la 9ena Edició de La Cursa Popular Hamelin-Internacional Laie que se celebra a Alella
Aquest esdeveniment esportiu, que tindrà lloc el pròxim dissabte 12 de maig, recorrerà els principals carrers d’aquest municipi del Maresme. L’objectiu d’aquesta cursa és fomentar els valors de l’esport entre els infants i els joves i recordar Eduard Puig i Gibernau, exalumne del centre, mort fa vuit anys en accident de trànsit. Aquest dissabte 12 de maig se celebra a Alella una nova edició de La Cursa Popular Hamelin-Internacional Laie, 8è Memorial Eduard Puig i Gibernau. L’Escola Hamelin Internacional-Laie, pertanyent al Grup d’Escoles SAS, organitza aquest esdeveniment esportiu que arriba enguany a la seva novena edició amb l’objectiu d’aconseguir els 500 participants. La Cursa que recorre els carrers del municipi del Maresme s’estructura en dues sèries diferents segons l’edat dels participants. A les 11 hores es donarà el tret de sortida a la cursa pels nens de 0 a 6 anys, amb un recorregut total de 700 metres pels carrers d’Alella, i a les 11, 30 hores es posarà en marxa la segona sèrie que comptarà amb un recorregut de 5 Km que arribarà i sortirà de l’Escola Internacional Hamelin.| Amb la celebració d’aquesta novena edició, l’Escola Laie intenta promoure l’esport entre els nens i joves i fomentar la seva pràctica com a activitat lúdica. Els mateixos alumnes del centre seran els encarregats de fer el control del recorregut, es faran càrrec dels punts d’avituallament i participaran també en l’organització i funcionament de la prova. D’altra banda amb aquest acte lúdico-esportiu, el centre escolar torna a retre homenatge a Eduard Puig i Gibernau, ex alumne de l’escola, que va perdre la vida ara fa vuit anys en un accident de trànsit. La IX Cursa Popular Hamelin-Internacional Laie, 8è Memorial Eduard Puig i Gibernau compta amb el suport de l’Ajuntament d’Alella, la col·laboració de Protecció Civil i el patrocini de Coratama, Maheso, Suministros Ferrer, Letona, La Caixa i Fruites Montserrat Pueyo. Per a l’acte lliurament de premis, que tindrà lloc a partir de 2/4 d’1 del migdia, es comptarà amb la presència del Regidor de l’àrea de Cultura, Festes Esports i Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Alella, Carles Pérez, i amb la família Puig i Gibernau. Més sobre el Grup SAS Als anys 50 Francesc Sas va crear el Col·legi Sant Francesc al barri de Les Corts de Barcelona. Aquest centre impartia estudis d’Educació General Bàsica (EGB) per a nens i joves de 6 a 14 anys. Aquesta escola va ser el centre a partir del que va néixer el grup SAS, sobretot després de l’impuls que li donaria una de les dues filles del fundador, P. Sas. Interessada des de molt jove per la pedagogia i l’ensenyament, quan P. Sas es va incorporar al grup va obrir l’escola infantil Hamelin de Barcelona per a nens de 0 a 5 anys. També va ampliar i reconvertir l’escola Sant Francesc, que es va especialitzar en el que aleshores era la Formació Professional i on actualment s’imparteixen Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior. El mapa de l’ensenyament del Grup SAS es va anar completant: l’any 1988 s’obria de la segona llar d’infarts i escola de primària Hamelin, a Alella, amb la singularitat que és la primera escola trilingüe (anglès, català i castellà). El 1998 es va obrir el darrer dels projectes del Grup d’Escoles SAS, l’Escola Internacional Laie, d’Alella. Dirigida als estudis d’ESO i Batrxillerat, acull escolars d’entre 12 i 18 anys, que reben un ensenyament trilingüe (català, castellà i anglès) amb introducció a l’alemany des dels 12 anys. L’última promoció que n’ha sortit ha obtingut un 100% d’aprovats a les PAAU. Les escoles del grup SAS tenen el Certificat de Qualitat per la gestió ISO 9001, acreditat per l’organisme AENOR, des del curs 2003-2004. Les Escoles Hamelin han estat les primeres Llars d’Infants de Catalunya en obtenir-lo.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.