TRIATLÓ: Domini absolut de Víctor Estepa a la quarta edició de l\’Ironcat

0
563

L\’Ajuntament de l\’Ampolla conjuntament amb la Federació Catalana de Triatló van organitzar el passat dissabte 5 de maig la quarta edició de l\’Ironcat, prova de distància similar a l\’Ironman de Hawaii, amb 3.800 metres de natació, 180 km de ciclisme i 42,2 km de cursa a peu. La nova urbanització del passeig marítim que comunica el Port de l\’Ampolla amb el Delta de l\’Ebre va permetre portar l\’Ironcat a l\’interior de la vila, però aquesta millora va contrastar amb un fort vent que va complicar la competició, en especial en el segment de ciclisme. Dels 118 inscrits van aconseguir finalitzar la prova 94 participants. Víctor Estepa (C.N. Vallirana) va dominar la prova íntegrament, i ja als primers metres es va destacar en primera posició a les aigües del Port Natural del Fangar. Amb el seu estil de natació enèrgic va obrir cursa per davant d\’altre bon nedador com Jordi Arias (C.N. Prat), que va quedar situat a mig camí del grup de nedadors perseguidors. Després de les dues voltes al rectangle Estepa va arribar a la Platja de l\’Arquitecte completant el primer segment amb un parcial de 55 min 13 s, dos minuts per davant d\’Arias i quatre sobre Enric Boldú (C.A. Terres de l\’Ebre).| A la primera de les 6 voltes de 7 km de recorregut ciclista d\’anada i tornada fins Camarles Estepa va incrementar l\’avantatge fins a 8 minuts sobre Arias, per distanciar-se 2 minuts més a la segona, a on el guanyador de les 2 anteriors edicions José Luis Cano (C.N. Mataró) es va retirar desanimat per les condicions del vent. A la tercera volta Igon Mancisidor (Zumaiako T.T.) va prendre el relleu d\’Arias a la segona posició reduint a 7 minuts la diferència d\’Estepa. Al quart gir Arias es va retirar, ocupant Gorka López la tercera posició a 9 minuts del líder, per ser rellevat per l\’italià Marco Troni (Rímini) a la cinquena volta. Andoni Ibarbia (Azkoitiko T.T.) va remuntar a la volta final fins al segon lloc provisional. El dur segment de ciclisme va passar factura a gran part dels perseguidors, com Ibarbia i Mancisidor, que es van haver de retirar. Víctor Estepa es va mostar ferm al cap de cursa al decurs del tercer segment, per guanyar l\’Ironcat amb un temps total de 9 h 46 min. Marco Troni (23è al darrer Ironman France) va finalitzar en segona posició amb un registre de 10 h 03 min 12 s. Per la seva part Ramon Arias (SVC Seguridad) amb una gran remuntada final va aconseguir repetir la tercera posició de l\’any anterior, creuant la meta amb un registre de 10 h 17 min 46 s. Catalunya va guanyar la Copa de les Nacions afegint al registre d\’Estepa les classificacions de Jordi Guzmán (C.N. Vilafranca) i de Toni Pallarès, triatleta que amb Miguel Angel Garrote va donar la victòria per equips al Club Natació Vallirana. Maritxell Portillo (Jovent 79) va ser l\’única dona en participar, completant la prova amb un temps de 13 h 21 min 43 s. El seu registre 2 h i 15 minuts superior al de la seva victòria l\’any anterior pot donar una idea de la duresa d\’aquesta darrera edició de l\’Ironcat, una prova única per les seves característiques a la Península Ibèrica.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.