DUATLÓ: XII Duatló Castellfollit de la Roca

0
452

Campionat Nacional de Catalunya
José Luis Cano i Montserrat Cinca nous campions de Catalunya El Duatló de Castellfollit de la Roca es va disputar sobre la distància més curta (5-20-2,5) el diumenge 15 d\’Abril amb 207 inscrits en la línia de sortida, contant amb gairebé tots els millors duatletas catalans en la disputa del campionat nacional de Catalunya. El primer segment va definir un grup capdavanter que formarien inicialment 7 duatletas: Angel Casero i José Luis Cano (C.N. Mataró); Marcel Zamora i Francesc Godoy (C.N. Barcelona), Joan Capdevila i Sergi Rodríguez (C.T. Manresa), que juntament amb el campió de carreres de muntanya Agustí Roc (BH Inverse – Vilanova) van fer la primera transició en bloc. Amb mig minut de retard es van incorporar al ciclisme Francisco Pontano (C.N. Olot) i més retardat Santi Pellejero (C.N. Mataró), encara que els 2 van aconseguir contactar amb el grup de cap de cursa en els primers quilòmetres. | Casero es va mostrar combatiu en el primer segment i també en el selectiu segment ciclista. Mancant 4 quilometres per a la segona transició va saltar del grup seguit per Capdevila en un intent de neutralitzar-lo, però en una zona de descens Casero va errar la trajectòria d\’una corba i va impactar amb la tanca, trencant la bicicleta (va partir el plat i va doblegar el quadre). Per sort va tenir l\’habilitat necessària per a col•locar la bicicleta de parapet i encara que magolat no va haver de rebre assistència mèdica. Capdevila es va lliurar pels pèls de l\’accident i Rodríguez va perdre contacte amb un grup que de nou va quedar format per 7 components amb el campionat de Catalunya en joc en els 2,5 km finals. José Luis Cano que 2 setmanes abans es va trobar curt de forma física a Banyoles, va aconseguir als seus 39 anys una nova victòria (segona consecutiva en Castellfollit), tenint temps para per a agafar al seu fill en braços abans de creuar la meta i proclamar-se campió de Catalunya amb un registre final de 58 min 45 s. Agustí Roc va finalitzar segon per davant de Marcel Zamora. El Club de Natació Barcelona va guanyar en la classificació per equips amb el registre de Francesc Guim afegit als de Zamora i Godoy. Anastasia Lowisky (Bricoblock) va ser la més ràpida en el primer segment, seguida per les duatletes del Reus Ploms Carme Tort (a 8 segons) i Montserrat Cinca (25 segons), encara que aquesta última ja va fer un esforç afegit ja que en la línia de sortida algú li va trepitjar la sabatilla i va haver de retrocedir per a buscar-la i posar-se-la. En el segment ciclista inicialment van quedar al capdavant Tort i Lowisky, seguides per Cinca en solitari, sent Mònica Pellejero qui va fer la gran remuntada amb la seva companya del Mataró Sara Loehr a roda en els primers quilòmetres. La segona transició ja va definir els llocs de pòdium amb Montserrat Cinca en primera posició amb un temps final de 1h 10m min 41 s, seguida per Mònica Pellejero i Carme Tort. Ivet Farriols va donar el tercer registre al Club Natació Reus Ploms que va guanyar en la classificació per equips. Una vegada finalitzada la prova de carretera l\’organitzador va donar la seva oportunitat als més petits amb 4 sèries de duatló infantil sent el fill del campió ciclista mallorquí i resident a Castellfollit Joan Llaneras el primer a creuar la meta en prova dels més joves.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.