Albert Ferrer i Maria Bartolí guanyen la Cursa del Puigneulós

0
525

Les males condicions meteorològiques han estat les protagonistes el dia previ a la cursa, obligant el Centre Excta. Jonquerenc ha retallar el seu recorregut. Albert Ferrer (CE UECAnoia) i Maria Bartolí (Badaxtrem) han estat els vencedors, en una prova puntuable pel Circuit Català de Curses de Muntanya de la FEEC.
La climatologia empordanesa no ha tingut pietat del Centre Excta. Jonquerenc, que el dissabte al vespre, juntament amb els àrbitres, va decidir retallar la cursa a causa de la nevada que havia caigut durant tot el dia i la forta tramuntana. La decisió es va prendre no tant pel gruix de neu, que no era massa, si no per la qualitat d’aquesta, que es va aliar amb la freda tramuntana i va fer que pràcticament tot el Puigneulós es convertís en una pista de patinatge. Així doncs, a les 9 en punt del matí del diumenge es va donar la sortida a les categories de noies, amb un recorregut retallat en 7 quilòmetres (els més tècnics) i amb un ambient fred i amb 4 gotes que queien de tant en tant. Ben aviat es va formar un duo capdavanter format per Maria Bartolí (Badaxtrem) i Mònica Ardid (C. Exc. Abrera), seguides de ben a prop per Anna Serra (U. Exc. Urgellenca). En el tram més tècnic de pujada, fins el Coll Forcat (817 mts), sostre de la retallada cursa, Anna Serra va atrapar a les dues corredores capdavanteres, establint una lluita en el tram de baixada que finalment guanyaria Maria Bartolí.| 20 Minuts més tard que les noies van sortir els nois i, ben aviat, Albert Ferrer (C. Exc. UECAnoia), actual Campió de Catalunya, va prendre la iniciativa de la cursa i ja no deixaria fins a la línia d’arribada. Per darrera seu es va lliurar una lluita “a mort” entre Daniel Ballestero (Club. Exc. Ripoll) i Pere Aurell (U. Exc. Matadepera), que finalment es va resoldre a favor d’aquest últim en un disputat esprint. Classificació homes 1. Albert Ferrer (C. Exc. UECAnoia) 1:32:51 2. Pere Aurell (U. Exc. Matadepera) 1:34:36 3. Daniel Ballestero (Club. Exc. Ripoll) 1:34:37 Classificació dones 1. Maria Bartolí (Badaxtrem) 1:50:50 2. Anna Serra (U. Exc. Urgellenca) 1:51:14 3. Mònica Ardid (C. Exc. Abrera) 1:51:59 Cap de setmana de preparació pels membres de la Selecció Catalana La Cursa del Puigneulós va servir com a cursa de preparació per diversos membres de la Selecció Catalana de Curses de Muntanya de cara als compromisos de la present temporada, gràcies a la col·laboració dels organitzadors de la cursa. Alguns dels corredors ja estan en camí d’obtenir la plena forma i altres estan recuperant-se de petites lesions, que per altra banda són freqüents a l’inici de la temporada. Altres corredors com Agustí roc (Ass. Esp. Mountain Runners del Berguedà) i Kilian Jornet (Centre Excta. de Catalunya) estan competint en esquí de muntanya als campionats d’Europa de l’especialitat amb força èxit. Per la seva part, Adolfo Aguiló (Agrup. Excta. Alcanar) ha estat segon a la Marató de Muntanya de Borriol, per darrera de l’actual Campió d’Espanya, Raúl Garcia.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.