CONTRA LA RETALLADA DE CATEGORIES EN LES CURSES

0
442

Perplexitat i protesta, davant el que succeeix últimament en algunes curses. Semblava que es donava per descomptat que les categories en que s’agrupen els corredors en funció de l’edat, estableixen grups de veterans majors de 40 anys, majors de 50, de 60, (i en un bon grapat d’elles, de merescut prestigi internacional, es distingeixen grups de 70 i de més edat). Però resulta que en algunes curses, que continuen autoanomenant-se “populars” s’estan eliminant dràsticament alguns trams (per a la Mitja marató de Barcelona només existeixen “majors de 50 anys” i el mateix succeeix amb la Nike-Bombers i en d’altres). Precisament són curses que no pateixen el risc de quedar amb categories “desertes” per falta de participació. Ho fan per estalviar premis per categoria? O per estalviar treball de computació amb els xips? O per allunyar als majors de la competició i que la imatge dels patrocinadors s’associï a un tipus d’atleta jove i d’aspecte “americà”? Però més aviat sembla que és per ignorància o despreci a aquests corredors – cada vegada més nombrosos i en bastants casos de molta qualitat- que encara que passin els anys no volen renunciar a aquest esport. És quelcom semblant al que passa amb l’aportació de nombrosíssims clubs de fondistes, que porten anys treballant per al foment popular d’aquest esport, mentre alguns organitzadors-patrocinadors acabats d’arribar, els ignoren “olímpicament” mentre recullen el fruit d’aquest treball realitzat dia a dia i durant anys. Que el marketing no esgavelli el nostre esport!!!

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.