TOT A PUNT PER LA GRAN FESTA DE LA MARATÓ

0
514

L\’Hotel Prestige Congress ha estat l\’escenari de la darrera presentació de la Marató de Barcelona, que tindrà lloc aquest diumenge 4 de març, entre les 8.30 i les 14.30 hores, pels principals carrers de la ciutat.
L\’acte ha estat presidit pel regidor d\’Esports, Pere Alcober, el gerent de l\’Institut Barcelona Esports, Albert Soler, el coordinador de RPM Racing, Jordi Vilapuig, el Director de la cursa, Bep Solé, i el President de la Plataforma Marató Barcelona, Jesús Majem. A més, la presentació ha comptat amb la presència especial del director de la Marató de París, Joel Lainé, i amb alguns dels principals atletes que correran a Barcelona aquest proper diumenge. Durant la presentació, els representants de les entitats organitzadores de la Marató han remarcat el rècord d\’inscripcions de la cursa, que enguany compta amb 7.441 maratonians i 2.123 corredors en els 10 quilòmetres, i han incidit de forma especial en els aspectes de mobilitat a la ciutat, en els diversos punts d\’animació, i en presentar alguns dels noms rellevants que correran els més de 42 quilòmetres de la prova. | Una gran jornada festiva i lúdica Actuacions musicals, castellers, gegants, diables, xocolatades, degustacions, i exhibicions esportives són algunes de les nombroses activitats que la Marató ofereix per tal que tots els ciutadans i ciutadanes puguin gaudir també d\’aquesta jornada atlètica I és que el dia de la Marató, que iniciarà l\’Any de l\’Esport 2007, hi haurà una programació festiva i popular ben diversa als 16 punts d\’animació (4 més que l\’any passat) que estaran repartits al llarg de tot el recorregut de la prova. (Consultar punts d\’animació i activitats). Segons ha assegurat Soler, aquests punts \”estan encaminats per tal que aquesta Marató no només sigui una festa atlètica, sinó també ciutadana, cívica, i lúdica\”, i ha aprofitat per agrair la implicació de tot el teixit associatiu i dels clubs esportius de la ciutat que gestionaran aquests punts d\’animació. Per la seva banda, Alcober ha desitjat que la Marató \”sigui un gran èxit esportiu i un gran èxit ciutadà\”, i ha afirmat que les aspiracions per a la propera edició és \”que Barcelona, i que Catalunya en general, tingui la Marató que es mereix\”. Circular per la ciutat Com passa en tot esdeveniment esportiu atlètic de llarg recorregut, per aquells carrers per on transcorri la prova hi tindran lloc algunes afectacions de trànsit mentre duri la cursa, entre les 8.30 i les 14.30 hores. Així, restaran tancats a la circulació aquells carrers on la cursa ocupi tota la calçada, mentre que en els casos que la prova ocupi parcialment el carrer, hi haurà convivència amb circulació de vehicles, però sempre subjecte a les necessitats de la cursa. Per aquest motiu, es recomana evitar l\’ús del cotxe privat en la mesura que sigui possible. El transport públic és la millor opció per arribar als punts d\’interès de la Marató, i en qualsevol cas, el metro és la millor alternativa de mobilitat, ja que funcionarà plenament. Els autobusos, el Trambaix i el Trambesos també funcionaran, encara que poden veure\’s més afectats per les restriccions de trànsit. Per altra banda, més de 400 agents de la Guàrdia Urbana gestionaran el trànsit mentre duri la Marató. A més, des del dia 2 de març els pannells de la ciutat informaran sobre els talls i restriccions que comportarà la celebració marató. Es poden consultar tots les afectacions de trànsit de la Marató al web ciutadà de la Marató: www.bcn.cat/marato L\’elit maratoniana, a Barcelona Aquest diumenge, 5.039 atletes estrangers, d\’un total de 7.441, participaran en la Marató de Barcelona. Entre ells, cal destacar algues de les figures rellevants que encapçalaran la cursa, com són els corredors kenyans James Midei, Johnstone Chebii, Peter Korri i Francis Komu. Entre els atletes catalans, Roger Roca, Victor Gonzalo, i Marcel Zamora, són els corredors més destacats. Per altra banda, Lainé, director de la Marató de París, agermanada amb la de Barcelona, ha recordat que més de 2.000 francesos vindran a córrer el diumenge a Barcelona, entre els quals figura l\’ex ciclista Laurent Jelabert, i que més de 40 voluntaris han arribat des de París per col·laborar en tota la logística de la cursa. A més, Lainé, que ha recordat un cop més el creixement de participants i la internacionalització cada cop major de la Marató de Barcelona, ha desitjat que \”esperem que d\’aquí 3 o 4 anys podem fer que la Marató de Barcelona figuri entre les millors del planeta\”

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.