XII MITJA MARATO GAVA-CASTELLDEFELS-GAVA

0
762

Nacho Cáceres destrueix la legió kenyana i aconsegueix nou rècord
L\’atleta barceloní Nacho Cáceres (FC Barcelona) amb un extraordinari registre d\’1h.02:47, nou rècord de la prova, en categoria masculina i la russa Lidya Vasilvskaya, amb una marca d\’1h.16:51 en fèmines, s\’han imposat en la dotzena edició de la Mitja Marató Gavà-Castelldefels-Gavà. Cáceres, de 30 anys, està preparant la Marató de Rotterdam i el ràpid circuit de Gavà-Castelldefels ha estat propici perquè, a més d\’un nou rècord de la prova, ha rebaixat en gairebé mig minut el d\’1h.03:15 que fins avui ostentava el mallorquí Toni Peña des del 2001 i en gairebé un minut la seva millor marca personal (1h.03:42). La ràpida sortida de la kenyans Elijha Kitur, Hosea Kosgei i James Mibei només ha pogut ser seguida pel barcelonista Nacho Cáceres i s\’ha format un grup de quatre corredors que han passat pel quilòmetre 10 amb un temps de 29:31. A una mica més de dos minuts el blanc-i-blau Víctor Gonzalo encapçalava un grup altres quatre atletes amb l\’irlandès John Eves i els espanyols Joan Herrera i Pere Ordoñez.
Pots veure el diploma i les fotos a la Web de fotoinstant.com| En el pas pel quilòmetre 15 Càceres s\’allunyava per primer cop en el grup del capdavant i superava, amb un crono de 44:40 en dos segons el trio de kenyans i el grup de Gonzalo ja passava per la distància a tres minuts i mig. El vent de cara ha impedit que l\’espanyol se separés del grup africà, que ha reforçat el ritme però el barcelonista ha tornat a augmentar-lo i ha reconegut que \”quedava una mica més d\’un quilòmetre i em vaig adonar que ja no podien seguir-me. Només llavors vaig tenir clar que podia guanyar i, a més, amb una bona marca\”. Cáceres travessava la línia de meta amb 40 segons d\’avantatge sobre el kenyà James Mibei i gairebé un minut sobre el seu compatriota Hosea Kosgei. El veterà Víctor Gonzalo (AE Blanc i Blau) ha entrat en la cinquena posició i era el segon espanyol classificat amb un temps d\’1h.08:16 i mai ha perdut el comandament del segon grup de corredors que ha perseguit des de la sortida els quatre del cap. La russa Lidya Vasilevskaya, dues vegades campiona del seu país en els 10.000 metres, ha realitzat una prova excel·lent, especialment en els primers 10 Km. en què ha passat a ritme de rècord (35:42), mantenint sempre un minut d\’avantatge sobre l\’etíop Kelmua Yadete. No obstant això, en els cinc últims quilòmetres ha pagat el seu esforç i ha anat perdent ritme per entrar amb un discret registre d\’1h.16:51 i amb dos minuts d\’avantatge sobre l\’etíop Yadete i dos i mig sobre la igualadina Noemí Moreno, tercera i primera espanyola amb una marca d\’1h.19:27. En categoria de cadira de rodes la victòria ha estat per al vallesà Roger Puigbó, que ha vençut amb un temps de 46:24, després d\’una gran lluita amb Jordi Madera, a qui ha superat només per 14 segons (46:38). Resultats i classificacions Categoria Masculina .1. Nacho Cáceres (ESP) FC Barcelona 1h.02:47 .2. James Mibei (KEN) Kenya 1h.03:27 .3. Hosea Kosgei (KEN) Kenya 1h.03:44 .4. Elijah Kitur (KEN) Kenya 1h.04:18 .5. Víctor Gonzalo (ESP) AE Blanc i Blau 1h.08:16 .6. John Eves (IRL) Irlanda 1h.08:50 .7. Pere Ordoñez (ESP) JA Sabadell 1h.09:01 .8. Joan Herrera (ESP) Fila Team 1h.09:20 .9. Marcel Zamora (ESP) Indep. 1h.10:32 10. Vicens Sellarés (ESP) Califòrnia Sports 1h.11:13 Categoria femenina .1. Lidya Vasilevskaya (RÚS) Rússia 1h.16:51 .2. Kelemua Yadete (ETI) Etiòpia 1h.18:48 .3. Noemí Moreno (ESP) CA Igualada 1h.19:27 .4. Rosa Ma Mas (ESP) CA Manresa 1h.24:44 .5. Carme Ballesteros Fila D. Català 1h.25:05.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.