La prova bat el seu rècord de participació amb 6.760 inscrits

0
402

La Marató de Barcelona 2007, que es disputarà el pròxim 4 de març, batrà el seu rècord de participació en comptar ja, a cinc dies del tancament d\’inscripcions, amb 6.760 corredors, superant l\’anterior rècord de l\’edició, corresponent a 1992, amb 6.586 participants. Així s\’ha revelat aquest matí en la penúltima roda de premsa prèvia a la celebració de la prova, celebrada a l\’Ajuntament de Barcelona. L\’acte ha estat presidit pel regidor d\’esports de l\’Ajuntament, Pere Alcober, acompanyat pel gerent de l\’Institut Municipal d\’Esports de Barcelona (IMEB), Albert Soler; el conseller delegat de l\’empresa d\’esdeveniments esportius RPM, Joan Porcar, el director de la carrera Bep Solé i el president de la Federació Catalana d\’Atletisme, Romà Cuyàs. Pere Alcober ha dit que \”estem parlant en termes absoluts en la marató, a més dels 2.000 corredors que participaran en la prova de 10 quilòmetres que es disputarà sobre el mateix recorregut, però escurçat a aquesta distància. El gran repte d\’internacionalitzar la nostra marató s\’ha aconseguit aquest any\”.| També s\’ha referit a la campanya de comunicació dirigida a la ciutadania per a la seva presència activa en el transcurs de la carrera i ha recordat que \”la Marató 2007 obrirà l\’Any de l\’Esport de Barcelona i serà la Marató del 2008 el que el tancarà\”. Albert Soler ha destacat que \”volem que sigui \”la marató de tots\”, no només dels corredors sinó també dels ciutadans i per a això s\’han preparat una sèrie d\’activitats lúdiques durant tota la carrera i volem batre també el rècord d\’animació de la prova\”. Joan Porcar, en representació de l\’empresa coorganizadora, al costat de l\’Ajuntament, de la Marató 2007 ha donat xifres sobre la logística i la participació, destacant que el \”55 per cent de participants (3.720) són estrangers i de del total, el 16 per cent (1.100) són fèmines. Es compta també amb 800 voluntaris, destacant un grup de la Marató de París\”. Destaca la presència de 400 membres de la Guàrdia Urbana i 300 membres de diversos col·lectius (clubs esportius, entitats, etc.) que estaran dedicats a les tasques de control de trànsit i seguretat. Ha donat xifres de la logística i avituallament, explicant que \”s\’han preparat 5.000 quilograms de taronges, 5.000 més de plàtans, 2.000 de pomes, 99.000 ampolles d\’aigua, 5.000 de begudes isotòniques i més de 3.000 quilograms per al \”pasta-Party\” final\”. El director de la carrera, Bep Solé, ha explicat el traçat del circuit, que ja ha estat homologat, indicant que \”s\’ha dut a terme una gran millora en la sortida amb 2 quilòmetres de recta i s\’han suavitzat les pujades en els primers 10 quilòmetres\”. Segons Solé, d\’aquesta forma \”s\’evita el col·lapse al pas per la Sagrada Família, que es deixarà a la dreta i els últims 15 quilòmetres, seran molt plans, encara que s\’ha d\’estudiar bé el recorregut per evitar problemes en els quilòmetres finals\”. També ha avançat que \”el tram més dur és la pujada del Passeig de Gràcia i Passeig de Sant Joan. Estem treballant per aconseguir \”llebres\” que permetin als corredors d\’elit aconseguir marques mínimes per a les competicions internacionals, tot i que encara no podem dir si hi haurà algun corredor internacional de primer nivell. \”Creiem que l\’objectiu ara era aconseguir un nivell de participació d\’acord amb els grans maratons internacionals i ho hem aconseguit\”, ha afegit el director de la carrera.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.