Dos kenyans amb prima per registre arriben per consolidar la prova

0
456

Dos atletes kenyans, Yacob Yator i Reuben Chepwick, amb prima per uns registres entre 1h.01:00 i 1h.02:59, correran el pròxim 11 de febrer la Mitja Marató de Barcelona per consolidar la prova com la segona de la distància de més participació de Catalunya. L\’objectiu és situar la inscripció per damunt dels 2.500 atletes, segons va explicar el director tècnic de la carrera, Ricard Llorens, durant la presentació que s\’ha portat a terme avui a l\’Ajuntament. La prova, encara que amb entitat pròpia, es contempla com a reclam i promoció de la Marató de Barcelona, carrera per la qual aposta el Consistori després del canvi d\’organitzador que va provocar la seva suspensió el 2005. Així, s\’ha programat en una data \”idònia\” per als atletes que preparen la carrera de 42 quilòmetres, segons ha explicat el regidor d\’esports de l\’Ajuntament barceloní, Pere Alcober. Fins i tot, l\’organització ha preparat un entrenament previ, que començarà a les 7:55 hores i després del qual els participants s\’integraran a la Mitja Marató, destinat als que desitgin córrer una llarga distància com a part també del treball previ a la disputa de la Marató Barcelona. Les estrelles de la cita de l\’11 de febrer, a més dels espanyols Benito Ojeda i Víctor Gonzalo, són els kenyans Yator i Chepwick.| Yator, el favorit a la victòria, va ser el guanyador de la Mitja Marató de Màlaga el 2005 amb una marca d\’1:01.48, mentre que Chepwick va ser segon l\’any passat a la Marató de Palerm. Tant Pere Alcober com Ricard Llorens es van declarar convençuts que el recorregut, amb sortida i meta a la zona pròxima a l\’arc del Triomf, és \”ràpid\”, cosa que afavoriria la feina encarregada als atletes kenyans. De moment, l\’organització compta amb més d\’un miler d\’inscrits via internet i quatre-cents presencials, encara que l\’objectiu és superar els 2.500, amb la qual cosa la prova es consolidaria com la segona de Catalunya, tan sols per darrere de la Mitja Marató de Granollers. Per incentivar els corredors es prendrà també referència amb classificació oficiosa en el quilòmetres deu, destinada a aquells que prefereixen les competicions sobre aquesta distància. L\’organització, en previsió d\’aquesta possibilitat, ha programat el recorregut de manera que el control dels deu quilòmetres passa juntament a la zona de sortida i meta, on també estan ubicats els vestidors en el pròxim pavelló d\’Estació del Nord.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.