Cros Ciutat de Mataró

0
447

El proper diumenge 28 de gener, coincidint amb el 37è cros Ciutat de Mataró, es durà a terme el 87è Campionat de Catalunya de cros per clubs, organitzar pel G.A. Lluïsos Mataró. En aquesta pàgina trobareu informació del Campionat i de les anteriors edicions del cros Ciutat de Mataró.| L\’ any 1971, un grup de socis de l\’ aleshores Grup Gimnàstic Lluïsos va decidir organitzar un cros a Mataró, en una època en la que, contràriament al que succeeix a l\’ actualitat, n\’ hi havia molt pocs a Catalunya. De fet, el Cros Ciutat de Mataró és, en l\’ actualitat, el cinquè més antic de Catalunya. Des d\’ aleshores, s\’ han disputat ha 36 edicions i hi han participat gairebé tots els atletes catalans més importants, a més d\’ algunes figures de fora de Catalunya (inclòs un bon reguitzell d\’ atletes africans molt destacats). Des dels primers anys es poden apreciar entre l\’ historial de participants noms destacats com Carmen Valero, Vicente Egido (els dos atletes que més vegades han guanyat el cros), Fernando Díaz, Jaime López Egea, Encarna Escudero o el mateix Josep Marín, ex-recordman mundial en 50 km marxa, als 70, Pere Arco, Alfonso Abellán, Rosa Pérez, Pere Casacuberta o Marina Prat als 80, José Ríos, Francisco Javier Cortés, Jacqueline Martín, Francisco Javier Caballero, Jordi Bello, Núria Pastor, Benito Ojeda, Carme Brunet i un molt bon nivell d\’ atletes africans als 90 i Joan Ramon Muñoz, Eva Sanz, Carlos Castillejo, José Luis Blanco, Ayad Lamdassen, Rosa Mª Morató, Teresa Pulido o Silvia Montané en el que portem de segle XXI. Tots aquests atletes, i alguns més tenen un ampli palmarès internacional. La majoria de les darreres edicions en categoria masculina han estat guanyades per atletes africans, tots ells de gran nivell, com podreu veure a la secció \”participants més destacats\”. Tot i gairebé tots els seus noms ens resulten desconeguts perquè altres compatriotes seus els hi tanquen l\’ accés a campionats internacionals, sabeu, per exemple, que Philip Rugut, guanyador del cros l\’ any 1998, té una marca de 59\’53\” en mitja marató, millor marca mundial del 2002?. En dones, la participació extrangera ha estat molt menor, però també hem tingut alguna participació de gran qualitat. Si mireu a l apartat \”ranking de marques\” hi trobareu un ranking amb les millors marques dels atletes que han passat pel nostre cros. Sabeu, per exemple, que hem comptabilitzat ni més ni menys que 27 homes amb marques per sota de 14 minuts en 5000, 41 per sota de 30\’ en 10.000 o 20 per sota de 1h 05\’ en mitja marató? O que hem comptat també a 24 dones que han baixat de 4\’30\” en 1500 i 25 per sota de 17\’ en 5000?

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.