Temporada 2007 de Curses de Muntanya

0
536

La nova temporada de curses de muntanya, que començarà a finals del mes de març de 2007, presentarà força novetats pel que fa als calendaris i reglaments de les competicions, entre les quals destaquen els nous sistemes de puntuació de la Copa Catalana i el Circuit Català i el naixement del calendari de Curses de Muntanya Open. A nivell de reglament, el canvi més important és el nou sistema de puntuació. Fins ara totes les curses tenien el mateix valor, fet que provocava que, tot i ser molt diferent el desgast físic i l’esforç entre totes dues, un quilòmetre vertical i una marató tinguessin el mateix valor. És per això que el Comitè Català de Curses de Muntanya ha buscat un sistema molt més equitatiu, que ha estat consultat pels membres del Comitè i els àrbitres de la FEEC. Aquest sistema consisteix en valorar les curses segons la seva distància i els seus desnivells acumulats, seguint uns trams de puntuació que es detallen en el nou reglament. El percentatge de punts entre el guanyador de cada cursa i la resta de classificats es segueix mantenint com fins ara, és a dir, que el segon obtindrà un 88% de punts respecte al primer, el tercer el 78%, quart el 72%, cinquè el 68% i així anar baixant fins els dos punts que obtindran tots els corredors que finalitzin la cursa. En quan a les curses que configuren el calendari, cal destacar que tant la Marató de Berga (Campionat de Catalunya), com l’Andorra Skyrace seran puntuables per la Buff Skyrunner World Series (Copa del Món), mentre que el Taga 2040 EVO serà puntuable per la Copa d’Espanya. Aquests canvis posen de manifest el bon moment i la bona forma de fer dels organitzadors de curses de Catalunya, que fan que siguin reconegudes més enllà de casa nostra. L’Skyrace d’Andorra canvia el seu recorregut, que passa a ser d’una distància de 25,700 Km. i 2.221 metres de desnivells positiu, sent el seu punt més alt el Pic de les Fonts, de 2.748 metres d’alçada. Per tant, no es pujarà el Comapedrosa, fent la cursa més assequible.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.