PLUJA D’ESTELS EN LA PRIMERA PRESENTACIÓ DE LA MARATÓ DE BARCELONA 2007, QUE JA SUPERA ELS 2.000 INSCRITS

0
496

La presentació de la popular prova ha comptat amb la presència de les grans figures de l’esport, així com personalitats del món de la política i l’àmbit esportiu.
El Pavelló Mies van der Rohe de la ciutat comtal ha estat el lloc en el què s’han donat cita avui les grans figures del món de l’esport professional, així com polítics i representats de les diferents institucions esportives, en un acte presentat per l’Arcadi Alilbès. Tots ells han mostrat el seu suport indiscutible a la propera Marató de Barcelona, que tindrà lloc el 4 de març de 2007 i obrirà l’ “Any de l’Esport” de Barcelona. A l’acte han assistit, entre d’altres, el Sr. Albert Soler, Gerent del Institut Barcelona Esports; el Sr. Juan Porcar, Conseller delegat de R.P.M. Racing; el Sr. Romà Cuyàs, President de la Federació Catalana d’Atletisme; el Sr. José María Odriozola, President de la Federació Espanyola d’Atletisme; l’ Il·lm. Sr. Pere Alcober, Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona; el Sr. Jesús Majem, President de la Plataforma Marató Barcelona… El compromís, tant de les institucions com de les federacions esportives, ha estat clar, i per confirmar-lo, donant el seu suport, en el seu nom propi i en el dels nombrosos esportistes d’elit que, amb el pas dels anys, canvien la seva especialitat esportiva per l’atletisme (i més concretament per la marató) esportistes tan coneguts com en Rafael Jofresa, David Gabaldón, Héctor Venteo, Xavi Rodríguez, Gabi Cairo, Jordi Llopart, Víctor Gonzalo Guirao, Marcel Zamora o Mauricio Pochettino, han tingut paraules d’ànim i s’han compromès a seguir impulsant amb el seu exemple la Marató de Barcelona.| Com destacava el Sr. Albert Soler, “el número d’inscripcions és en aquests moments molt alt (més de 2.000 a dos mesos de la prova, dos mil més que el darrer any en aquestes mateixes dates), quelcom molt important per a la projecció de la Marató”. En Juan Porcar, Conseller delegat de l’empresa organitzadora de l’esdeveniment, R.P.M. Racing, recalcava per la seva part que “es tracta de fer un esforç per fomentar la cultura de l’atletisme popular, i fer la nostra aportació per preparar el Campionat d’Europa d’Atletisme al 2010 i la candidatura de Barcelona pel Campionat del Món d’Atletisme 2013”. El treball de promoció i organització de la Marató de Barcelona 2007 va començar el mateix dia en què se celebrava la prova de l’any passat. Des de llavors, un equip de professionals treballa cada dia per aconseguir una marató de qualitat, que a dia d’avui, compta amb més de 2.000 atletes inscrits de 41 països. El caràcter internacional de la marató queda reflectit en el número de participants estrangers (88%) davant dels espanyols (12%). La promoció que s’està fent de la Marató inclou la presència en fins 38 competicions a nivell mundial, tant internacionals (marató de París, Londres, Berlín, Xicago…) com nacionals (San Sebastián, TUI Marató de Palma de Mallorca, Marató del Mediterrani,…). Referent al recorregut de la propera edició, en Josep Solé, Director Esportiu de la Marató, explicava que “el recorregut serà gairebé el mateix, però s’introduiran algunes millores en el perfil, per suavitzar-ho, així com en els accessos de les zones ciutadanes. S’evitarà la zona del Fòrum i la pujada del carrer Doctor Maranyon, a més d’efectuar el pas per la Sagrada Família en un descens en línea recta”. Es tracta d’atreure a un grup d’atletes de nivell i, a l’hora, cuidar a la gent “de casa”, per què tots se sentin ben acollits i vinguin a córrer. A la cita no ha faltat el President de la Federació Espanyola d’Atletisme, el Sr. José María Odriozola, qui ha confessat haver participat en la marató als anys 80. En les paraules del Sr. Odriozola “una marató dóna a una ciutat molt de “caché”; és l’aparador que dóna publicitat a la ciutat i anima a que la gent de fora vingui”. En aquest sentit, es renovarà l’Estadi Olímpic de Barcelona pensant en la celebració del Campionat d’Atletisme de 2010, i la ciutat està barallant pel Mundial d’Atletisme 2013. “Si ho aconseguim, es recuperaria l’esperit olímpic que tots tenim a la memòria”. El Sr. Pere Alcober, Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona resumia per la seva part la trajectòria de la prova de manera clara i concisa: “Arribar fins aquí ha costat, però sabíem que podríem redirigir una marató què és el que es mereix Barcelona, amb projecció de futur assegurada, d’alta participació i alta qualitat d’organització”. Tenim que recordar que la Marató de Barcelona no seria possible sense la col·laboració dels patrocinadors que, any darrera any, donen el seu suport a aquest projecte: Puma, Santiveri, l’Ajuntament de Barcelona, Sanitas, Reyal o Powerade, (són només alguns d’ells). Aquest any s’incorpora, de manera molt rellevant, La Caixa. Molts d’ells estaven a la presentació d’avui. Al finalitzar l’acte, s’ha fet un lliurament de samarretes promocionals de la marató a les autoritats i esportistes convidats, els qui s’han compromès a portar-les en les seves activitats esportives, mostrant així el seu suport a aquesta prova popular que guanya nous adeptes cada any.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.