Nova edició de la Marató de Barcelona

0
427

El pavelló Mies van Der Rohe ha acollit la presentació de la nova edició d\’aquesta prova atlètica de llarga distància, que se celebrarà a la ciutat el 4 de març de 2007. La Marató de Barcelona aspira a ser un referent de l\’atletisme popular a la ciutat Queden menys de tres mesos per a la celebració de la Marató de Barcelona 2007, però ja hi ha 1.750 maratonians d\’arreu del món inscrits en aquesta espectacular prova atlètica de 42, 195 quilòmetres, que se celebrarà a la ciutat el proper 4 de març. Així ho han assegurat els responsables de l\’organització de la Marató de Barcelona 2007 durant l\’acte de presentació d\’aquesta nova edició, que s\’ha celebrat al pavelló Mies van Der Rohe aquest dimecres 13 de desembre. Amb aquesta xifra l\’organització ha destacar la possibilitat de que enguany s\’apropi molt al rècord de participació de l\’edició olímpica de 1992 (amb 6.200 participants), que ajudaria encara més en la ja creixent projecció internacional que ha adquirit aquest esdeveniment esportiu des que l\’any passat va presentar-se com una Marató completament renovada. | L\’acte de presentació ha comptat amb la participació dels representants de les diverses entitats organitzadores, com el regidor d\’Esports, Pere Alcober, el gerent de l\’Institut Barcelona Esports, Albert Soler, els presidents de les Federacions Espanyola i Catalana d\’Atletisme, José M.Odriozola i Romà Cuyàs, respectivament, i Joan Porcar, de l\’empresa RPM. En l\’acte, també ha assistit la resta de membres del grup promotor de la Marató, com són la Plataforma Marató i Turisme de Barcelona, així com una nodrida representació de l\’èlit esportiva catalana, com son l\’ex jugador de bàsquet Rafa Jofresa o el futbolista de l\’Espanyol Maurizio Pochettino, entre altres. Jornada festiva i participativa Des de l\’organització de la Marató, s\’ha destacat la voluntat de fer de la Marató de Barcelona la prova reina de l\’atletisme a la ciutat, i convertir-la en una activitat festiva en la qual hi puguin participar tots els barcelonins i barcelonines. Així és que, un any més, l\’organització té la voluntat d\’obrir la Marató a tots els ciutadans i fer-los participar activament, especialment a través de l\’ampliació dels punts d\’animació estesos per diversos punts de la ciutat durant la prova. En aquest sentit, Joan Porcar, de l\’empresa RPM, organitzadora tècnica de la prova, ha assegurat que \”un dels principals objectius de la marató és culturitzar al màxim l\’esport entorn Barcelona i vincular la ciutat amb l\’atletisme popular\”. Acte inaugural de l\’any de l\’esport El regidor d\’Esports de l\’Ajuntament de Barcelona, Pere Alcober, ha fet referència als esforços que s\’han dut a terme des de l\’organització per tal de \”redreçar aquesta marató i convertir-la amb la Marató que Barcelona es mereix\”. A més, aquest any, la Marató de Barcelona es convertirà en el primer acte de l\’Any de l\’Esport i servirà, segons ha assegurat Alcober, \”com a carta de presentació i mostra de la importància que en aquesta ciutat donem a l\’esport\”. En aquest sentit, s\’han expressat també la majoria de ponents a la presentació, que han recordat el fort lligam de l\’esport a la ciutat des de que Barcelona va acollir els Jocs Olímpics del 92. Per aquest motiu, Alcober ha insistit en el compromís que té l\’Ajuntament amb la promoció de l\’esport a la ciutat, amb centenars d\’esdeveniments esportius anuals. A més, ha afegit, \”si ara l\’objectiu principal era acollir el Campionat Europeu d\’Atletisme pel 2010, ara estem preparats per aspirar als mundials d\’atletisme del 2013.\”

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.