TRIATLÓ Victòries de Santi Pellejero i Montse Martínez al Ciutat de Barcelona

0
463

El Club Natació Catalunya va ser la primera entitat en organitzar una competició oficial a la zona de la Vila Olímpica, i desprès de 13 edicions del Triatló Ciutat de Barcelona organitzades a la Platja de la Nova Icària, va traslladar el centre neuràlgic de la prova a les pistes d\’atletisme de la Mar Bella. La nova ubicació va incrementar la espectacularitat oferida pels més de 400 participants al realitzar les transicions entre els 3 segments. La competició de categoria olímpica va tenir uns recorreguts de 1500 metres de natació a la Platja de la Mar Bella, 40 km de ciclisme per la Vila Olímpica i 10 km de cursa a peu per la zona de vianants de les noves platges barcelonines. El sement inicial de natació va tenir 3 protagonistes que es van mantenir destacats tota la prova. Per davant David Royo amb el seu company del C.N. Mataró i guanyador de l\’edició anterior de la prova Santi Pellejero, i el júnior Albert Parreño (C.N. Reus Ploms), que van obrir un espai al final del segment de 20 segons sobre Xavier Torrades (Cidade de Lugo) i Marc Pi (C.N. Catalunya). Amb 45 segons més de retràs es van incorporar al ciclisme Ignasi de la Rosa (C.N. Mataró), Marc Trias (C.T. Manresa), Jon Treku (SVC Seguridad), Rubén Sanz (C.N. Prat), Israel Escudero (C.N. Mataró), Tiago Macara (C.N. Reus Ploms) i Miquel Blanchart (C.N. Sabadell). En aquest punt de la competició el Centre Natació Mataró ja tenia la classificació per equips teòricament controlada al primer dels 3 segments, amb tot el ciclisme i la cursa a peu per davant.| El trio capdavanter va ampliar la diferència 25 segons al segon segment i per darrera es van agrupar els 9 perseguidors, tot i que Torrades va fer nombrosos intents per deixar el grup, aconseguin-lo a la quarta de les 5 voltes, per finalitzar el segment seguit per Treku i distanciant a la resta de triatletes més de mig minut. Després una fulgurant segona transició Pellejero va iniciar el segment de cursa a peu amb la intenció de repetir la victòria de l\’any passat, tot i que Parreño li va aguantar el ritme, quedant lleugerament retrasat Royo. A la segona volta Pellejero va deixar enrera a Parreño per al final de la tercera volta assolir una nova victòria al Ciutat de Barcelona amb un temps final de 1 h 49 min 47 s. Parreño i Royo van completar el pòdium masculí finalitzant en segona i tercera posicions, respectivament. Torrades va iniciar la cursa a peu a un ritme altíssim, però va patir el desgast amb una baixada de rendiment que li portar fins a la setena posició final. La regularitat del basc Treku li va portar fins a la quarta posició final i l\’argentí Escudero va finalitzar cinquè donant la victòria per equips al Centre Natació Mataró. La coincidència de dates amb altres dues proves internacionals va restar participació, fet que van aprofitar les més joves triatletes catalanes per intentar inscriure el seu nom al palmarès de la prova. Adriana Farrés (C.N. Prat) es va situar en primera posició al segment de natació, per ser neutralitzada al segment de ciclisme les dues triatletes del C.N. Reus Ploms Montserrat Martínez i Dolça Ollé. Al tercer segment Martínez va fer el millor parcial a peu per guanyar el triatló amb un registre final de 2 h 16 minuts. Farrés va finalitzar en segona posició i Sarah Loehr va superar a Ollé per assolir el tercer graó del pòdium. El Club Natació Reus Ploms va guanyar a la classificació dels equips femenins amb els registre de Montserrat Clavero afegit al de la pròpia Ollé i el de Martínez.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.