Domini català a les GORE-TEX™ SÈRIES

0
2491

Les curses per muntanya Vertical Kilometer i Vertical Race s’han celebrat aquest cap de setmana a l’estació andorrà de Grandvalira. La victòria del Vertical Kilometer Canillo disputat dissabte va ser per a l’andorrana Stephanie Jiménez i el català Kilian Jornet (Centre Excta. Catalunya). Per la seva part els també catalans Mercè Magem (Centre Excta. Comarca de Bages) i Jessed Hernández (Agrup. Cientifico Exc. Mataró) han estat els vencedors de la Vertical Race Encamp disputada dintre de les GORE-TEX™ SÈRIES – VERTICAL RUNNING. La segona etapa del circuit de carreres per muntanya GORE-TEX™ SÈRIES 2006 – VERTICAL RUNNING s’ha disputat aquest cap de setmana a Grandvalira amb una meteorologia de tardor que no ha impedit que els participants gaudissin de dos tipus de carreres molt diferents.| El Vertical Kilometer va ser una prova curta i exigent en la qual es van cobrir 1000 m de desnivell en 3,8 km de recorregut entre la població de Canillo i el Pic de Maians (2500 m). La Vertical Race ha estat una carrera de 21,5 km de longitud en la qual els participants han acumulat 1600 m de desnivell en les seves cames. La prova tenia la seva sortida a Encamp i l’arribada al mateix Pic de Maians. Vertical Race Encamp: Traçat variat per a atletes de diferents esports Jessed Hernández – foto ©Valenti_Zapater El guanyador de la carrera, el català Jessed Hernández, ha tingut un gran cap de setmana ja que ahir va aconseguir la segona plaça. El vencedor ha explicat després de creuar la línia de meta que “el traçat ha estat molt variat amb pujades molt diferents per senders i prats a més de zones planes que m’han permès anar a fons per a treure la màxima distància als meus meves persseguidors”. Hernández ha marcat un crono de 2 hores, 1 minut i 2 segons i l’ha seguit el francès Michel Rabat que ha entrat amb 2:06:13 i el tercer ha estat l’atleta de Madrid Miguel Caballero amb 2:09:35 La primera dona a passar meta, la catalana Mercè Magem que ha disputat totes les carreres del circuit, ha comentat que havia “gaudit més amb la carrera d’avui que, tot i ser molt més llarga, era menys exigent que el Vertical Kilometer i a més la meteorologia ha acompanyat i fins i tot hem tingut estones de sol”. Magem ha marcat un crono de 3:08:00 i la segona classificada ha estat l’andorrana Imma Mascort amb 3:17:37 i tercera ha entrat la també catalana Anna Quintana amb 3:30:12. Vertical Kilometer: carrera curta però exigent La vencedora del Vertical Kilometer disputat ahir dissabte, l’andorrana Stephanie Jiménez, comentava que “la carrera és explosiva i pendent pel que ha estat dura però estic en bon moment de forma.” La vencedora va marcar un crono de 47 minuts i 8 segons seguida de les també andorranes Sophie Dusatoir amb 48:49 i tercera va ser Imma Mascort que va entrar amb 54:52 En categoria masculina el gran favorit, el català Kilian Jornet, va fer bons els pronòstics guanyant la carrera amb un temps de 38:02. El van seguir de molt prop els també catalans Jessed Hernàndez amb 39:24 i Joan Freixa que va entrar amb 39:29. Superfinal del circuit a la Torre de Collserola de Barcelona L’última cursa del circuit organitzat per GORE-TEX® i NO LIMIT serà la Superfinal a la Torre de Collserola de Barcelona que es disputarà el 10 d’octubre. Es tracta d’una prova de gran espectacularitat en la que només participaran els tres primers classificats de cada carrera i de la combinada. L’ascensió per les escales de l’emblemàtica construcció fins al mirador promet ser impactant. Els dos primers classificats de la combinada del circuit (proves de la Val d’Aran i Grandvalira) Mercè Magem i Marielle Bigot en dones i Oscar Roig i Jessed Hernández en homes han guanyat la seva participació en la GORE-TEX™ TRANSALPINE-RUN 2007 com equips oficials GORE-TEX™ SÈRIES – VERTICAL RUNNING SPAIN. Aquesta classificació s’ha decidit després de la carrera de Grandvalira i tenint en compte els guanyadors en la prova realitzada els dies 8 i 9 de juliol en la Val d’Aran l’andorrà Oscar Roig i la francesa Marielle Bigot en el Vertical Kilometer i el català Agustí Roc i la corredora aranesa Dolors López en la Vertical Race. Travessa dels Alps en set dies passant per quatre països La GORE-TEX™ TRANSALPINE-RUN és una carrera de muntanya en un dels mes bells escenaris d’Europa, els Alps del Tirol. La carrera comença en Oberstdorf en el sud d’Alemanya i creua els Alps de nord a sud, passant per Steeg-Àustria, Sant Anton-Àustria, Iscghl-Àustria, Scuol-Suïssa, fins a creuar la línia de meta a Latsch-Itàlia. Durant vuit dies amb set etapes i al llarg de 230 quilòmetres de recorregut per camins i 14.000 metres de desnivell acumulat, els equips formats per dos corredors passen per quatre països: Alemanya, Àustria, Suïssa i Itàlia. La tercera edició de la GORE-TEX™ TRANSALPINE-RUN se celebrarà durant la primera setmana de setembre del 2007.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.