Ester Hernández, segona al Trofeo Scaccabarozzi

0
515

La corredora de la Selecció de Catalunya, Ester Hernández, ha demostrat que està en un moment de forma formidable i ha aconseguit la segona posició a la setena prova del circuit mundial de les Buff Skyrunner World Series, just 15 dies després de guanyar la prova dels Skygames a Andorra. La cursa, que en principi s´havia de disputar sobre una distància de 43 quilòmetres i havia de ser la més tècnica del circuit, es va convertir, per culpa del mal temps (igual que l´any passat) en una cursa de 28 quilòmetres i molt atlètica (van desaparèixer tots els trams tècnics de grimpada i el equipats amb cadenes, cordes, etc). Tot això va fer que l´equip català perdés moltes opcions de fer un molt bon resultat, ja que els corredors/es desplaçats eren molt tècnics i no acostumats a curses tant explosives. Però malgrat tot el resultat va ser molt satisfactori. En noies, ben aviat l´italiana Daniela Girardi va agafar el comandament de la cursa i ja no el va deixar fins el final, si bé és cert que en els darrers quilòmetres va anat perdent temps sobre les seves perseguidores. | La lluita es va centrar per la resta de posicions al podi, on les italianes Daniela Vasalli i Manuela Brizio (actual campiona d´Itàlia), que a l´alçada del quilòmetre 9 semblaven les més ben situades seguides de prop per l´andorrana Stephanie Jiménez i més enrere per les catalanes Ester Hernández (CE Súria) i Anna Serra (UE Urgellenca). Però a partir del quilòmetre 12 aproximadament, en la pujada més dura de la cursa i en les posteriors baixades, va ser quan Ester Hernández va iniciar la seva remuntada, aprofitant que Vasalli i Brizio perdien forces. En aquests trams més d´equilibri que tècnics (per l´estat del terreny), Ester Herández es va col·locar en segona posició, però ja no va ser a temps d´atrapar a Daniela Girardi i es va haver de conformar amb la segona plaça, que li dóna forces opcions de cara a la darrera cursa a Malàisia. Per la seva part, Anna Serra només va poder superar a Manuela Brizio i va finalitzar en cinquena posició. En nois, la cursa va ser molt ràpida en els seus inicis i així es va formar un grup de diversos corredors, encapçalats pels italians Rusconi, Rizzi, Colombo i Brunod, que mica en mica van anar deixant enrera a homes com Fulvio Dapit o el canadenc Jason Loutit. A 10 quilòmetres del final, Colombo i Rusconi es van quedar sols, fins que el veterà Maximo Colombo va fer un dur atac que el va portar al triomf de la cursa. Bona actuació, en general dels corredors catalans, si tenim en compte la retallada de la cursa, destacant la 12ena. posició de Jordi Sánchez (CE Súria), que va fer una cursa molt intel·ligent i que al llarg del recorregut va anar remuntant posicions. Per la seva part Xavier Zapater (CE Terrassa) i Xavier Guinovart (Els Xulius Centre Social Ribetà) també van acomplir el seu objectiu d´esgarrapar punts de cara a la classificació per equips. El menys afortunat va ser Xavier Cadena (UE Urgellenca), que amb el canvi de recorregut va ser sens dubte el més perjudicat. Amb els resultats d´ahir, Ester Hernández ocupa ja la tercera posició de la classificació general i amb opcions del triomf final. Per la seva part Jordi Sánchez, amb l´actuació d´ahir, es col·loca dins del top ten del campionat, ocupant la novena posició. Per equips, Catalunya augmenta en 30 punts el seu avantatge sobre el segon classificat, els italians de la Val d´Aosta i deixen amb poques opcions a l´equip anglès del SAAB-Salomon, i es presentaran a Malàisia amb molt bones possibilitats de triomf final Informació facilitada per Lluís Aloy (Curses de Muntanya FEEC) Més informació a: www.buffskyrunner.com

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.