TRIATLÓ: Victòries de Xavier Torrades i Montserrat Martínez a Vilanova i la Geltrú

0
466

El Club Triatló Vilanova i la Geltrú va organitzar el passat diumenge 17 de setembre el campionat de Catalunya de triatló per grups d´edat. La prova va ser puntuable pel Circuit Català mantenint el format de l´edició precedent (750-20-5) disputant-se en dues sèries, amb una primera sortida reservada pels cadets, júniors, veterans, incloent també totes les fémines i els no federats, i la segona competició reservada als sub 23 i absoluts, amb un total de 317 participants. El centre neuràlgic de la prova va ser la zona de la Platja de Ribes roges i com extensió el ciclisme es va desenvolupar (3 voltes) a la carretera de Cubelles, tot un luxe per la pràctica del triatló.| Julio César Cervantes (C.N. Sabadell) amb Joel Espina (C.N. Prat-Triatló) a la seva roda van ser el protagonistes inicials de la primera sèrie encapçalant la prova al segment de ciclisme, perseguits per un segon grup amb 4 integrants amb: Luis Bernabé (C.E. Picornell), Carles Macià (C.T. Vilanova) i els independents Josep Manel Pomada i Oliver Mayo. El perseguidors tot i que van perdre mig minut al segment ciclista, van transitar de forma organitzada per passar a reduir les diferències al tercer segment de 5 km de cursa a peu, destacant Luis Bernabé que va ser l´únic en avançar als de cap de cursa per guanyar la primera sèrie amb un registre de 1 h 3 min 48 s. Cervantes va patir el desgast ciclista sent superat per Espina. Adriana Farrés (C.N. Prat-Triatló) va ser la més ràpida als 750 metres de natació. Montserrat Martínez i la seva companya del C.N. Reus Ploms Dolça Ollé van incorporar-se al ciclisme amb mig minut de retràs, per formar les tres triatletes el cap de cursa ciclista quedant despenjada Farrés a la segona de les tres voltes del circuit tancat, per finalitzar el segment amb Leslie Violi (C.N. Reus Ploms), quedant una mica despenjada Petra Zufanova, triatleta txeca que va realitzar el ciclisme a roda de Violi. La cursa a peu final va confirmar el domini femení del Club Natació Reus Ploms amb la victòria de Martínez ( 1 h 8 min 42 s), la segona posició de Ollé i la cinquena de Violi. Zufanova va recuperar 2 posicions per classificar-se en tercera posició. La segona sèrie va estar dominada per dos colossos: l´internacional Xavier Torrades (Cidade de Lugo) i el prestigiós "ironman" Francisco Pontano (C.N. Olot) que van formar el cap de cursa al segment de ciclisme, distanciant als seus perseguidors a més de 2 minuts. Torrades va guanyar la prova amb un temps final de 56 min 19 s, creuant Pontano la meta en segona posició amb un minut de diferència. Hèctor Colom (C.E. Picornell) va finalitzar tercer per davant d´ Enric Gussinyer, classificació que afegida al registre de Xavier Manel•la i el del propi Pontano van donar la primera posició per equips masculins al Club Natació Olot.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.