Més de 6.000 persones corren la Cursa de la Mercè

0
356

Més de 6.000 persones van participar ahir a la Cursa de la Mercè, l´acte que dóna el tret de sortida a les activitats de la festa major de Barcelona. Mustafà Younes, del Club Fila Team, va ser el primer a travessar la meta, després de 29 minuts i 35 segons. La guanyadora femenina, Meritxell Calduch, del mateix equip, va completar els 10 quilòmetres en 35 minuts i 50 segons. La tradicional carrera popular, que compleix la 28a edició, va comptar amb corredors de tots els nivells. "A aquesta gent verdaderament li agrada l´esport", comentava Antonio abans de la sortida. A les deu del matí, més de 6.000 persones van començar a moure els peus, a l´avinguda de Rius i Taulet. Eren 800 participants més que l´any anterior. Antonio, lesionat, no els va poder acompanyar en aquesta ocasió.| LES EXPECTATIVES Maria Rosa, de 68 anys, en fa 10 que corre la Cursa de la Mercè. "Amb l´edat que tinc, em conformo a intentar mantenir el temps de l´any passat", exclamava l´atleta minuts abans de prendre la sortida. La seva anterior marca va ser de 56 minuts i 16 segons. Un grup de percussionistes va amenitzar els participants fins que el regidor d´esports de l´Ajuntament de Barcelona, Pere Alcober, va donar el tret de sortida i es va afegir a la cursa. Els atletes van anar a la Gran Via. Van agafar els carrers de Marina i Ausiàs March fins a la plaça d´Urquinaona per arribar a la plaça de Catalunya per la ronda de Sant Pere i després per Sepúlveda a l´avinguda del Paral.lel, que van recórrer en els dos sentits fins a la meta, a l´avinguda de la Reina Maria Cristina. BUSCAR LA SORPRESA Mustafà Younes va ser el primer a creuar la meta en la seva primera Cursa. "Estic molt bé de forma, he intentat sorprendre des del principi i ningú ha respost al meu atac", va relatar satisfet el guanyador. "He corregut amb molta confiança". Mike Mariathasan va ser el segon classificat i el ciclista Víctor Gonzalo Guirao, el tercer. "M´ha costat una mica agafar el ritme, després d´una setmana de descans, però a partir del quilòmetre 5 he vist que me n´anava sola", va explicar la guanyadora, Meritxell Calduch. "El pitjor ha sigut el Paral.lel, sembla que no s´acabi mai", va afegir. Vinyet Noguero, la subcampiona, va coincidir amb ella. L´any anterior també va quedar segona, encara que aquest cop va reduir el temps. Raquel Parrado va completar el podi femení. El gruix de corredors va trigar entre 50 minuts i una hora i deu, i molts van acabar exhaustos. El mesurador de temps emetia un xiulet per corredor que travessava la meta, i registrava la seva marca gràcies a un xip. Des d´ahir a la tarda, els temps es podien consultar a internet (www.bcn.es). Parelles i grups d´amics animaven junts l´arribada i alguns pares arrossegaven el cotxet d´un possible futur atleta. Al minut 56, la Maria Rosa va travessar la meta alçant el braç. Havia aconseguit mantenir el temps aproximat de l´any anterior.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.