Més de 6.000 persones corren la Cursa de la Mercè

0
435

Més de 6.000 persones van participar ahir a la Cursa de la Mercè, l´acte que dóna el tret de sortida a les activitats de la festa major de Barcelona. Mustafà Younes, del Club Fila Team, va ser el primer a travessar la meta, després de 29 minuts i 35 segons. La guanyadora femenina, Meritxell Calduch, del mateix equip, va completar els 10 quilòmetres en 35 minuts i 50 segons. La tradicional carrera popular, que compleix la 28a edició, va comptar amb corredors de tots els nivells. "A aquesta gent verdaderament li agrada l´esport", comentava Antonio abans de la sortida. A les deu del matí, més de 6.000 persones van començar a moure els peus, a l´avinguda de Rius i Taulet. Eren 800 participants més que l´any anterior. Antonio, lesionat, no els va poder acompanyar en aquesta ocasió.| LES EXPECTATIVES Maria Rosa, de 68 anys, en fa 10 que corre la Cursa de la Mercè. "Amb l´edat que tinc, em conformo a intentar mantenir el temps de l´any passat", exclamava l´atleta minuts abans de prendre la sortida. La seva anterior marca va ser de 56 minuts i 16 segons. Un grup de percussionistes va amenitzar els participants fins que el regidor d´esports de l´Ajuntament de Barcelona, Pere Alcober, va donar el tret de sortida i es va afegir a la cursa. Els atletes van anar a la Gran Via. Van agafar els carrers de Marina i Ausiàs March fins a la plaça d´Urquinaona per arribar a la plaça de Catalunya per la ronda de Sant Pere i després per Sepúlveda a l´avinguda del Paral.lel, que van recórrer en els dos sentits fins a la meta, a l´avinguda de la Reina Maria Cristina. BUSCAR LA SORPRESA Mustafà Younes va ser el primer a creuar la meta en la seva primera Cursa. "Estic molt bé de forma, he intentat sorprendre des del principi i ningú ha respost al meu atac", va relatar satisfet el guanyador. "He corregut amb molta confiança". Mike Mariathasan va ser el segon classificat i el ciclista Víctor Gonzalo Guirao, el tercer. "M´ha costat una mica agafar el ritme, després d´una setmana de descans, però a partir del quilòmetre 5 he vist que me n´anava sola", va explicar la guanyadora, Meritxell Calduch. "El pitjor ha sigut el Paral.lel, sembla que no s´acabi mai", va afegir. Vinyet Noguero, la subcampiona, va coincidir amb ella. L´any anterior també va quedar segona, encara que aquest cop va reduir el temps. Raquel Parrado va completar el podi femení. El gruix de corredors va trigar entre 50 minuts i una hora i deu, i molts van acabar exhaustos. El mesurador de temps emetia un xiulet per corredor que travessava la meta, i registrava la seva marca gràcies a un xip. Des d´ahir a la tarda, els temps es podien consultar a internet (www.bcn.es). Parelles i grups d´amics animaven junts l´arribada i alguns pares arrossegaven el cotxet d´un possible futur atleta. Al minut 56, la Maria Rosa va travessar la meta alçant el braç. Havia aconseguit mantenir el temps aproximat de l´any anterior.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.