La nova pujada a Els Escalers, decisiva a la cursa del Taga

0
549

El diumenge 17 de setembre es va donar el tret de sortida a la setena edició de la cursa del Taga 2040, organitzada per la Unió Excta. de Sant Joan de les Abadesses, que enguany comptava amb un recorregut i un itinerari molt més tècnic i amb força més desnivell del que s’havia fet en anteriors edicions. Aquest canvi de recorregut, que incloïa per primera vegada la pujada dels Escalers, que porta fins al cim del Puig Estela (2007 m) i seguint la carena fins al cim del Taga (2040), ha tingut una gran acceptació per part dels participants d’aquesta edició, ja que ha permès eliminar el tram de ciment que es feia fins ara. El temps ha acompanyat de nou la cursa; la boira de Sant Joan s’ha convertit ben aviat en sol i, el bon temps ha acompanyat els 255 corredors que han pres la sortida, d’un total de 273 inscrits. A les 8,30h, com ja és habitual, s’ha donat la sortida a les dones i a les 9h o han fet els homes. La cursa de les dones s’ha decidit en el nou tram de la cursa, és dir a la pujada d’Els Escalers, que condueix al cim de Puig Estela (2007 metres), on Neus Parcerisas, la brillant guanyadora del Skibike dels Skygames, ha imposat un fort ritme que només l’ha pogut seguir Mònica Ardid (C. Exc. Abrera). Al pas pel cim el seus temps eren: 1:19 per Neus Parcerisas i Mònica Ardid i 1:21 per Montserrat Berguedà (C. Exc. Terrassa).| El mateix ordre s’ha mantingut al pas pel Taga (2040 metres), sostre de la cursa i que dóna nom a la mateixa, on Neus (1:48) avantatjava ja a Mònica en tres minuts (1:51) i sis sobre Montserrat (1:54). Aquest mateix ordre s’ha mantingut fins a l’arribada, on han marcat respectivament, els següents temps: 2:51:20, 2:54:11 i 2:55:54. A la cursa del homes, la primera posició s’ha decidit també a la pujada al Puig Estela, on el primer en passar ha estat Jessed Hernández (Agrup. Cientifico Exc. Mataró) amb un temps de 1:01, seguit de Marc Solà (GEM Vall de Camprodón) i Jordi Martín (C. Exc. Ripoll), tot dos amb un registre de 1:04. Al cim del Taga, Jessed va augmentar en un minut (1:24) la seva diferència, sobre Jordi Martín (1:28), que ja era segon i tres sobre Marc Solà (1:29), que ja era tercer. Aquestes posicions, al igual que amb les dones, ja s’han mantingut fins a l’arribada a Sant Joan. On han marcat els següents temps: Jessed Hernández 2:10:53, Jordi Martín 2:16:28 i Marc Solà 2:16:52. Crònica i fotos Miquel Font

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.